Ημερολόγιο

Απρίλιος.2024
16
Τρίτη
21:05
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 47

Εβδομάδα 149

Μήνας 3348

Σύνολο 474108

Το περιοδικό μας...

Επιστολή προς τον Υπουργό με θέμα την Συνυπηρέτηση Αστυνομικών και Στρατιωτικών

ΘΕΜΑ: «Συνυπηρέτηση Αστυνομικών και Στρατιωτικών».

Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας έχει γίνει αποδέκτης έντονων παραπόνων σχετικά με τα αναφερόμενα στο θέμα της συνυπηρέτησης δηλαδή Αστυνομικού με Στρατιωτικό, καθόσον το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αγνοεί και δεν εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία σε αντίθεση με την Ελληνική Αστυνομία, με την αιτιολογία ότι ο Στρατός αποτελεί αρχαιότερο σώμα από την Ελληνική Αστυνομία, εξάγοντας αυθαίρετα το συμπέρασμα ότι θα πρέπει ο αστυνομικός να ακολουθεί τον στρατιωτικό.

Συγκεκριμένα, τη σύζυγο ανώτερου Αξιωματικού μέλους μας (ο οποίος φέρει το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και υπηρετεί στην Δ.Α. Φθιώτιδος), η οποία είναι Υπαξιωματικός του Στρατού και η οποία μέχρι σήμερα συνυπηρετούσε στη πόλη του συζύγου της, την μεταθέτουν σε υπηρεσία των Αθηνών, παραβλέποντας ότι συνυπηρετεί με τον σύζυγο της, επικαλούμενοι ότι το Π.Δ. 100/2003, που ρυθμίζει τις μεταθέσεις των αστυνομικών, όπου στις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 1 εδ. ιδ ορίζεται ρητά ότι «σε περιπτώσεις συνυπηρέτησης Αστυνομικών με Στρατιωτικών, ο κατά βαθμό ανώτερος ακολουθεί τον κατώτερο», δεν το έχει προσυπογράψει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Σε έγγραφη μάλιστα απάντηση που έδωσαν στη σύζυγο του Ανώτερου Αξιωματικού, όταν υπέβαλε αίτημα ακύρωσης της μεταθέσεως της για λόγους συνυπηρέτησης, της ανέφεραν: μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., τους ενημέρωσαν ότι ο σύζυγος της μπορεί να αιτηθεί συνυπηρέτηση στην Αθήνα και να εξεταστεί το αίτημα του από το αρμόδιο συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας κάτι που φυσικά αγγίζει και τα όρια της απαξίωσης προς το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και των Αξιωματικών αυτής, μιας και αξιώνουν έμμεσα ο αντίστοιχος σε βαθμό Αντισυνταγματάρχης στο Στρατό να ακολουθεί την Υπαξιωματικό Λοχία.

Επιπρόσθετα εφαρμόζουν τις διατάξεις του Ν. 3883/2010 «Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων – θέματα διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων κλπ», όπου προβλέπεται συνυπηρέτηση στρατιωτικών με άλλους κλάδους του Στρατού και άλλα Σώματα (Αεροπορία-Ναυτικό-Αστυνομία-Λιμενικό), μόνο για τους υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις, αγνοώντας την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Κύριε Υπουργέ γίνεται αντιληπτό ότι εκτός από τα τεράστια οικογενειακά προβλήματα που δημιουργούνται, έχουν δημιουργηθεί και υπηρεσιακές δυσλειτουργίες που ανακύπτουν από τη στάση που επιδεικνύει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έναντι του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και των υπηρετούντων σε αυτό αστυνομικών.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε, όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες, ώστε από κοινού με Υ.Ε.Θ.Α ρυθμίσετε το ζήτημα αυτό της ίσης δηλαδή αντιμετώπισής μεταξύ των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όσον αφορά το ζήτημα των μεταθέσεων και δη της συνυπηρέτησης των συζύγων.

 

2014 poaxia no ypografes

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...