Ημερολόγιο

Απρίλιος.2024
19
Παρασκευή
05:52
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 11

Εβδομάδα 1079

Μήνας 4278

Σύνολο 475038

Το περιοδικό μας...

Αποτελέσματα Διοικητικού Συμβουλίου Π.Ο.ΑΞΙ.Α. στις 24/10/2018

DSCN1190 800x600Συνεδρίασε στις 23 Oκτωβρίου 2018, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

α.  Καθορισμός ημερομηνίας και τόπου διεξαγωγής του 29ου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

β. Τοποθέτηση μελών αναφορικά με τη διαταγή του Α.Ε.Α. με θέμα την εμφανή αστυνόμευση και κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η τελική επίσημη θέση της Ομοσπονδίας μας, λόγω των προκληθεισών αντιδράσεων.

γ. Εξέταση αιτημάτων οικονομικών ενισχύσεων που υποβλήθηκαν στην Ομοσπονδία.

δ. Ενημέρωση από το Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας για τρέχοντα θέματα νομικών διεκδικήσεων.

ε.   Οποιοδήποτε άλλο θέμα ήθελε προκύψει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ή προταθεί από μέλος του Δ.Σ.

Το Δ.Σ. αποφάσισε όπως το 29ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2018 στην πόλη της Χαλκίδας, σε συνέχεια της προσπάθειας εξωστρέφειας της Ομοσπονδίας, με την παρουσία στην περιφέρεια και την ενίσχυση των δεσμών με τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις της.

Τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και οι παριστάμενοι Πρόεδροι των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, ανέπτυξαν τις προβληματικές περιοχές του σχεδίου εμφανούς αστυνόμευσης, όπως αυτό εφαρμόζεται ήδη, και τις δυσλειτουργίες που πρόεκυψαν και συνεχώς προκύπτουν εις βάρος της λειτουργίας των Υπηρεσιών, του αστυνομικού προσωπικού και των Αξιωματικών οι οποίοι καλούνται να το υλοποιήσουν. Κατέστη προφανές πως οι στοχεύσεις και δράσεις του σχεδίου αυτού ερίδονται σε στοιχεία τα οποία είναι το λιγότερο ανεδαφικά - αν όχι πλασματικά- και μη έχοντα σχέση με τις πραγματικές δυνατότητες, όπως αυτές προκύπτουν από το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό και μέσα, τα οποία πόρρω απέχουν από αυτές που περιγράφονται και ζητούνται στο σχέδιο αστυνόμευσης. Οι μαξιμαλιστικές απαιτήσεις τις οποίες θέτει το εν λόγω σχέδιο αποτελούν προϊόν ανάλογων προτάσεων από τους αρμόδιους, οι οποίοι, όταν τους ζητήθηκε να παραθέσουν τις δυνατότητες των Διευθύνσεών τους, υπερθεμάτισαν στην παροχή αριθμών και στοιχείων τα οποία ακούγονται βολικά, ή ακόμη περισσότερο ευχάριστα, στα ώτα της εκάστοτε Ηγεσίας.

Είναι προφανές, λοιπόν, πως η Ηγεσία πρέπει να αναθεωρήσει τους στόχους του σχεδίου, προσαρμοζόμενου στις πραγματικές δυνατότητες των Υπηρεσιών και όχι σε πλασματικά στοιχεία, καθώς και να επαναδιατυπώσει τη σχετική διαταγή, αντιμετωπίζοντας τα θέματα τα οποία έχουν προκύψει ως προς τον προβλεπόμενο βαθμό των Αξιωματικών Επιθεώρησης -Εποπτών (παράγραφος 6), επεκτείνοντάς τον ως το βαθμό του Υπαστυνόμου, διότι με τον τρόπο που συντάχθηκε η εν λόγω διαταγή, οδηγεί στην εκτέλεση υπηρεσίας από τους ίδιους βαθμοφόρους που πολλές φορές τυγχάνει να είναι και διοικητές υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να μην ασκούν ουσιαστικά ποτέ τη διοίκηση της Υπηρεσίας, έχοντας παραχωρήσει αυτή ατύπως στους υποδιοικητές τους, ενώ οι ίδιοι επωμίζονται τις ευθύνες της διοίκησης. Επίσης, σε περίπτωση Αξιωματικών οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες Ασφαλείας, να έχουν τη δυνατότητα της επιλογής της πολιτικής περιβολής καθώς και συμβατικού οχήματος.

Το ΔΣ ασχολήθηκε και με το μείζον θέμα της αιφνιδιαστικής προώθησης στο ΣτΕ, σχεδίου ΠΔ για τη διεξαγωγή εκτάκτων κρίσεων. Ομόφωνα, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που ήδη δημοσιοποιήσαμε, το ΔΣ καταγγέλλει την πρακτική αυτή, τονίζοντας ότι πέραν των νομικών ενεργειών μας θα ενημερώσουμε τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να λάβουν θέση.

Από το Νομικό μας Σύμβουλο κ. Μπαρμπούρη Ρήγα, έγινε ενημέρωση για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ, όπου εξετάστηκε η αίτηση που είχαμε καταθέσει εναντίον του ελληνικού δημοσίου για τη μη αποκατάσταση του μισθολογίου μας στα επίπεδα του 2012. Αναφορικά με τη διεκδίκηση των δώρων και του επιδόματος αδείας, που ήλθε στο προσκήνιο μετά τις εκδοθείσες πρωτόδικες αποφάσεις, το ΔΣ αποφάσισε στη φάση αυτή και έως ότου υπάρξουν σαφείς αποφάσεις της δικαιοσύνης, να υποβληθούν ομαδικά οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων προς τη διαχείριση Οικονομικών της Ελληνικής Αστυνομίας, διασφαλίζοντας έτσι τη μη παραγραφή των δικαιωμάτων τους. Για το θέμα θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.    

Τέλος, από το Δ.Σ. εκφράστηκε για μια ακόμη φορά ο προβληματισμός για τη στασιμότητα που υπάρχει στο θέμα της ελεύθερης και απρόσκοπτης μετακίνησης του αστυνομικού προσωπικού με τα ΜΜΜ στην Αττική. Οι πολλαπλές διαβεβαιώσεις, ότι θα υπάρξει άμεσα ρύθμιση του προβλήματος που ανέκυψε μετά την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, δυστυχώς ακόμη βρίσκονται στο κενό, χωρίς ουδεμία ορατή λύση. Για μια ακόμη φορά η ανεξήγητη κωλυσιεργία εκ μέρους της Κυβέρνησης μόνο απορία και αγανάκτηση δημιουργούν. Δυστυχώς, για ένα τόσο απλό θέμα, όπου ουδείς αμφισβητεί το δίκαιο του αιτήματος, οι αρμόδιοι αδυνατούν να δώσουν μια πειστική απάντηση, παίζοντας με την αγωνία καθημερινά, όσων χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ ακόμα και για τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Η Ομοσπονδία μας θα παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη των ζητημάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και θα απαιτήσει από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να υλοποιηθούν άμεσα, όπως άλλωστε είχαν δεσμευτεί για να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο της επανάληψης αστείων δικαιολογιών.

Τα αιτήματα είναι γνωστά. Γνωστές και οι δεσμεύσεις. Δεν θα ανεχθούμε καμιά παράταση στην αγωνία των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας!

2014 poaxia no ypografes

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...