Ημερολόγιο

Απρίλιος.2020
4
Σαββάτο
07:49
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 7

Εβδομάδα 569

Μήνας 444

Σύνολο 319380

Το περιοδικό μας...

Επιστολή στον Αναπλ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ και στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα ΞΑΝΘΟ για τη λήψη μέτρων υγιεινής στους χώρους φιλοξενίας αλλοδαπών

Κύριε Υπουργέ,


Είναι πασιδήλως γνωστό και έχει επισημανθεί από όλους τους αρμόδιους υγειονομικούς και επιστημονικούς φορείς της Χώρας μας, ο αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης μολυσματικών ασθενειών και λοιμωδών νοσημάτων με την έλευση της καλοκαιρινής περιόδου στους χώρους στέγασης και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.


Ο κίνδυνος αυτός είναι ακόμα μεγαλύτερος, στα σημεία όπου δεν υφίστανται τέτοιες οργανωμένες δομές ( Πειραιάς, Ειδομένη ) ή υπάρχει μεγάλος αριθμός αλλοδαπών ( Ελληνικό ). Οι εν λόγω χώροι, αποτελούν μια εν δυνάμει υγειονομική βόμβα με ότι αυτό συνεπάγεται και για όσους διαβιούν εκεί, αλλά και για τους συναδέλφους μας οι οποίοι διατίθενται και εκτελούν καθημερινά υπηρεσία στα σημεία αυτά.
Μέχρι σήμερα κ. Υπουργέ, δεν εφαρμόζονται επί ουδενί τα προβλεπόμενα στο Π.Δ. 45/2008 αναφορικά με την υγιεινή και ασφάλεια του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Το γεγονός αυτό, προκαλεί τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των συναδέλφων μας, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι σε κάθε είδους μολυσματικές ασθένειες όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειες τους.
Επειδή κ. Υπουργέ, η Ελληνική Αστυνομία με τον πρόσφατο Νόμο 437/2016 για την μεταναστευτική πολιτική, αναλαμβάνει με τον πλέον επίσημο τρόπο την φρούρηση όχι μόνο των κλειστών αλλά και των ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας αλλοδαπών, καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη της υγειονομικής κάλυψης του προσωπικού, τόσο σε ατομικό επίπεδο ( εμβολιασμός, προμήθεια απαιτούμενων μέσων προφύλαξης – αντισηπτικά – γάντια – μάσκες κλπ ) αλλά και λήψη γενικότερων μέτρων αποτροπής της μετάδοσης απ’ ευθείας στον άνθρωπο μολυσματικών και λοιμωδών νοσημάτων μέσω των λεγόμενων ‘’διαβιβαστών΄΄ δηλαδή κουνούπια, έντομα κλπ.
Επειδή τα ανωτέρω θεωρούμε ότι είναι επείγοντος χαρακτήρα, αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας.

 

2014 poaxia no ypografes

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...