Ανακοίνωση για την αιφνιδιαστική τροπολογία περί παγώματος των ωριμάνσεων και των μισθολογικών προαγωγών στα ειδικά μισθολόγιά μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε χθες βράδυ στο νομοσχέδιο-φορολογική καταιγίδα, αιφνιδιαστική τροπολογία, με την οποία παγώνει για τα έτη 2017-2018 τις ωριμάνσεις και τις μισθολογικές προαγωγές στα ειδικά μισθολόγια, θέλοντας να μας αιφνιδιάσει, ώστε να περιορίσει τις αντιδράσεις μας.

Μη έχοντας το πολιτικό θάρρος και εντιμότητα να το συμπεριλάβει στις διατάξεις του νομοσχεδίου, γιατί τότε θα υποχρεωνόταν να το συζητήσει μαζί μας στις αρμόδιες επιτροπές, επέλεξε για μία ακόμη φορά την προσφιλή της τακτική. Δηλαδή τροπολογία μαύρα μεσάνυχτα και ψήφιση το Σαββατοκύριακο.

Τους πληροφορούμε λοιπόν ότι από τη Δευτέρα θ α μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, τόσο οι υπουργοί όσο και οι κυβερνητικοί βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτή την επαίσχυντη τοπολογία.

Υπενθυμίζουμε ότι με τον Ν.4093/12 που μας υπεβλήθηκαν οι μεγαλύτερες μειώσεις, εν τούτοις τουλάχιστον οι μισθολογικές προαγωγές ξεπάγωσαν (είχαν παγώσει με το πρώτο μνημόνιο).

Παράλληλα θα εξαντλήσουμε όλες τις νομικές ενέργειες του δικαιϊκού μας συστήματος, καταθέτοντας ακόμη και αγωγές κατά του Δημοσίου για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Ακόμη επειδή υπάρχουν διάφορες επαμφοτερίζουσες δηλώσεις για τη στάση που θα κρατήσει το κόμα των ΑΝΕΛ, δηλώνουμε ότι η μόνη ορθή και έντιμη στάση για μας είναι αυτή της καταψήφισης της τροπολογίας. Οτιδήποτε που θα αναφερθεί περί δήθεν εφαρμογής της απόφαση του Στε απλά, με παράλληλο πάγωμα των μισθών μας, δεν θα είναι παρά μία ακόμη εξαπάτηση.

Απευθυνόμενοι τέλος στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας τους λέμε:

Επειδή η τελευταία απόφαση του ΣτΕ (1125-1126/2016 ) είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται παρερμηνειών και επειδή κατά το παρελθόν ( πρόσφατο και απώτερο ) έχετε δηλώσει ότι η μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος και κατάλυση της δικαιοσύνης, σας καλούμε να καταψηφίσετε την εν λόγω τροπολογία, αλλιώς είμαστε υποχρεωμένοι να σας καταγγείλουμε σε όλο τον ελληνικό λαό για την ανακολουθία λόγων και έργων σας και να σας παραδώσουμε στην κρίση των συναδέλφων μας.

2014 poaxia no ypografes