Ημερολόγιο

Απρίλιος.2020
4
Σαββάτο
07:36
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 7

Εβδομάδα 569

Μήνας 444

Σύνολο 319380

Το περιοδικό μας...

Αποτελέσματα εργασιών συνεδρίασης του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Συνεδρίασε στις 10 Ιουνίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας με θέματα:

α. Συζήτηση-Ενημέρωση για την αναμόρφωση του συστήματος κρίσεων – προαγωγών, επί των προτάσεων της επιτροπής.
β. Συζήτηση-Ενημέρωση επί των μισθολογικών θεμάτων.
γ. Προσδιορισμός Ετησίου Τακτικού Συνεδρίου Ομοσπονδίας.
δ. Εξέταση αιτήματος οικονομικής ενίσχυσης Ιδρύματος ‘’Εξοχών Ελληνικής Αστυνομίας‘’.
δ. Οποιοδήποτε άλλο θέμα ήθελε προκύψει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ή προταθεί από μέλος του Δ.Σ.

DSC 0035 800 536Στη συνεδρίαση κατά την έναρξη των εργασιών, συμμετείχε και ενημέρωσε το Σώμα ο καθηγητής εργατικού δικαίου και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλέξης Μητρόπουλος, για τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού και τις επιπτώσεις που επιφέρει στους μελλοντικούς και νυν συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ειδικότερα, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι οι μειώσεις που θα επέλθουν από της εφαρμογής του νόμου και για όσους συνταξιοδοτούνται εφ εξής, θα ξεπερνούν το 20 έως και 30%, ενώ για τους νυν συνταξιούχους οι όποιες μειώσεις προκύπτουν, θα καλύπτονται μεν από την προσωπική διαφορά που θα λαμβάνουν, η οποία, όμως, από 1/1/2019 θα βαίνει μειούμενη κατ’ έτος έως την πλήρη απάλειψή της. Εκτίμησε επίσης, ότι τον επόμενο χρόνο (2017) θα υπάρξει και νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό λόγο των μεγάλων ελλειμμάτων που θα συνεχίσουν να έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όσον αφορά στην τελευταία απόφαση του ΣτΕ, τη χαρακτήρισε ως πλέον σημαντική ακόμα και της πρώτης, διότι επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο το περιεχόμενο αυτής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση να μη συμμορφωθεί. Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος έδωσε τις νομικές του συμβουλές για το πώς πρέπει στο εξής να χειριστούμε το θέμα ούτως ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Στην κατεύθυνση αυτή, το ΔΣ αποφάσισε αφού εξαντληθούν όλες οι ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες από την πλευρά μας, να απαιτήσουμε με δυναμικούς τρόπους τη δικαίωσή μας, εφόσον δεν υπάρξει αποτέλεσμα.

Μετά από συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αναφορικά με την πραγματοποίηση του τακτικού μας συνεδρίου, αποφασίστηκε αυτό να συγκληθεί στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2016 στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ για την καλύτερη διοργάνωσή του προσφέρθηκε να συνδράμει η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών.

DSC 0033 800 536Το μείζον θέμα του εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου κρίσεων-προαγωγών, απασχόλησε επίσης το συμβούλιο, το οποίο ενημερώθηκε από τον συμμετέχοντα εκπρόσωπό μας στην αρμόδια Επιτροπή που έχει συσταθεί στο Αρχηγείο Γ’ Αντιπρόεδρο Αναστάσιο Δραγουδάκη. Κοινή εκτίμησή μας είναι ότι η Επιτροπή πρέπει να επιταχύνει τις εργασίες της καθότι τα επόμενα θέματα που θα την απασχολήσουν όπως αυτό της αξιολόγησης των αξιωματικών και της παράλληλης επετηρίδας θα είναι πιο χρονοβόρα και απαιτητικά με αποτέλεσμα να μην τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί από την Ηγεσία. Παράλληλα δόθηκαν οδηγίες στον εκπρόσωπό μας για την βελτίωση των προτάσεων της Επιτροπής όσον αφορά το έντυπο της αξιολόγησης των αξιωματικών.

Επίσης από μέλη του Δ.Σ. τέθηκε η πρόταση για συνεδριάσεις του Δ.Σ. σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ανάλογα με την επικαιρότητα φλέγοντα ζητήματα, όπως αυτά με το μεταναστευτικό στο Βόρειο Αιγαίο κλπ. Το Δ.Σ. εκτιμώντας ότι ανάλογες ενέργειες έχουν στεφθεί με επιτυχία καθώς έτυχαν της αποδοχής των συναδέλφων (π.χ. συνεδρίαση στο Κιλκίς, πρόσφατα λόγω του προβλήματος της Ειδομένης), αποδέχτηκε την πρότασή τους.

Τέλος το Δ.Σ. ενέκρινε το αίτημα του Ιδρύματος Εξοχών της Ελληνικής Αστυνομίας για αγορά ενός συστήματος προβολής ταινιών για τον θερινό κινηματογράφο των κατασκηνώσεων.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Η Ομοσπονδία μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις έτσι όπως διαμορφώνονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις και με σοβαρότητα διαρθρώνει το δικό της εποικοδομητικό λόγο προσβλέποντας στην θετική ανταπόκριση των αρμόδιων υπουργών.

Εφόσον όμως δεν υπάρξουν απτά αποτελέσματα το προσεχές διάστημα θα κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας, ενημερώνοντας τα πολιτικά κόμματα επί συγκεκριμένων εκκρεμών ζητημάτων προκειμένου να εισακουσθούν οι προτάσεις μας.

Γνώμονάς μας είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών μας λαμβάνοντας υπόψη το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της Υπηρεσίας, το οποίο υπονομεύεται όσο η κυβέρνηση δεν εντάσσει στις προτεραιότητές της την άμεση επίλυση των καυτών μας προβλημάτων.

 

2014 poaxia no ypografes

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...