Ανακοίνωση για την εξέταση των αιτήσεων θεραπείας από το Συμβούλιο Μεταθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Συνεδρίασε χθες, 7 Μαΐου 2017, το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξετάσει τις αιτήσεις θεραπείας που είχαν υποβληθεί από ογδόντα περίπου συναδέλφους, ύστερα από τις αποφάσεις του ιδίου Συμβουλίου κατά την πρώτη συνεδρίασή του στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών.

Από την εν λόγω συνεδρίαση, ως γνωστόν, είχαμε αποχωρήσει θεωρώντας ότι είχαν υπάρξει εξωθεσμικές παρεμβάσεις. Επειδή η Ομοσπονδία μας ουδέποτε υπήρξε θιασώτης της στείρας καταγγελίας για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά πάντοτε λειτουργούσε με γνώμονα με την αλήθεια και την αντικειμενικότητα, οφείλει να τονίσει ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση πρυτάνευσε η λογική και ικανοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα υποβληθέντα αιτήματα.

Αποδείχθηκε έτσι, ότι όταν η Ηγεσία αφουγκράζεται και τη συνδικαλιστική φωνή, αποφεύγονται άσκοπες και άδικες αποφάσεις εκ μέρους των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Ο ρόλος του συνδικαλιστικού μας κινήματος για άλλη μια φορά υπήρξε καθοριστικός στην προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε, τέλος, ότι και στις τακτικές ετήσιες μεταθέσεις περί τα τέλη Ιουνίου, δεν θα εμφιλοχωρήσουν μη υπηρεσιακά κριτήρια ούτε εξωθεσμικές παρεμβάσεις αλλά θα ληφθούν υπόψη τα αιτήματα των συναδέλφων σε συνδυασμό πάντα με τις υπηρεσιακές ανάγκες.

2014 poaxia no ypografes