Σε άλλη "ζυγαριά" η ζωή του αστυνομικού!!!

POAXIA logoΑλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις, εναντίον εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας τον πανικό και την ανασφάλεια παντού, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο οι επιθέσεις αυτές παραμένουν στο σκοτάδι και δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως εκείνες που έγιναν ή γίνονται  κατά πολιτικών προσώπων και διαφόρων άλλων ευπαθών στόχων. Μάλλον, η προστασία της ζωής και της περιουσίας των αστυνομικών έρχεται σε δεύτερη μοίρα ανάλογα με το ποιος κυβερνά και το ποιος είναι στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.  

Το χειρότερο μάλιστα είναι, ότι, αυτές τις άνανδρες επιθέσεις τις διαφημίζουν οι ίδιοι οι δράστες μέσω των δικτύων ενημέρωσης που τους υποστηρίζουν, αντί η ίδια η υπηρεσία να ενημερώνει τα στελέχη της και την υπόλοιπη κοινωνία για την επικινδυνότητα των εγκληματικών αυτών πράξεων, προκειμένου να γνωρίζουν την έκταση του προβλήματος και να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας!

Άραγε, αυτήν την τακτική έχει επιλέξει η ηγεσία του υπουργείου και της αστυνομίας για να καλύψει την ανεπάρκεια και την αδυναμία της, σε ότι αφορά την προστασία των στελεχών της; Η αποσιώπηση και η υποβάθμιση των τρομοκρατικών επιθέσεων αποθρασύνουν τους δράστες και τους κάνουν πιο επικίνδυνους, αφού στόχος και επιδίωξή τους είναι το θανάσιμο πλήγμα του αστυνομικού “εχθρού”. Ή μήπως κάποιοι πιστεύουν ότι θα τους συλλάβουν, «εξαφανίζοντάς» τους επικοινωνιακά από «τα δελτία των ειδήσεων» και με την προσοχή της κοινής γνώμης, στραμμένη σε άλλα ανώδυνα αστυνομικά θέματα; Η παρενέργεια αυτής της κουτοπόνηρης διαχείρισης του κινδύνου αντανακλά και στην αναμενόμενη καταδίκη τέτοιων συμβάντων, η οποία δεν έχει υπάρξει στο βαθμό που γίνεται σε άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ. στις επιθέσεις που δέχθηκαν πολιτικά πρόσωπα. Δεν πρέπει να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, είτε ο στόχος είναι πολιτικός είτε όχι, απαιτείται η καταδίκη από όλους. Οι ζωές όλων έχουν την ίδια αξία, όπως μας διαβεβαίωναν όλοι προεκλογικά, αλλά κυρίως τα στελέχη της νυν κυβέρνησης, επιδεικνύοντας ενδιαφέρον - όπως έλεγαν -  και αγάπη για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τη δική μας θέση, οφείλουμε όχι μόνο να καταγγείλουμε αυτή τη συμπεριφορά. Πάνω από όλα θέτουμε την προσωπική ασφάλεια όλων των συναδέλφων μας, την τιμή και την υπόληψη κάθε αστυνομικού που έχει ορκιστεί να υπηρετεί ευόρκως τα καθήκοντά του. Αυτούς εκπροσωπούμε και αυτούς υπερασπιζόμαστε, αψηφώντας τους κινδύνους. Αυτός ήταν και είναι ο δικός μας ρόλος διαχρονικά.

2014 poaxia no ypografes