Συνάντηση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Π.Ο.ΑΣ.Υ. με εκπροσώπους του Πανευρωπαϊκού Κινήματος "Είμαστε όλοι Έλληνες"

 

«Είμαστε όλοι Έλληνες»


Κοινή συνάντηση με εκπροσώπους από τη Μεγάλη Βρετανία του πανευρωπαϊκού κινήματος «Είμαστε όλοι Έλληνες» πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας στο πλαίσιο της επίσκεψης κλιμακίου τους στη χώρα μας, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωσή τους για τα προβλήματα που προκαλεί η οικονομική κρίση και για την προώθηση κοινών δράσεων στήριξης της χώρας μας στο εξωτερικό.


Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι των Συνδικάτων της Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Ντέιβ Γκριν, Μπεν Σόφα, Ράσελ Νιούτον, ενώ συμμετείχε και ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τα Σώματα Ασφαλείας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος.
Ως Ομοσπονδίες, εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας για την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξή τους στην Ελλάδα και στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, αλλά και για την ευαισθησία που επιδεικνύουν, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών και στην αποκατάσταση του κύρους της χώρας μας. Αναλύσαμε δε την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και γενικότερα οι εργαζόμενοι εξαιτίας της πολιτικής των Μνημονίων και της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους και του κοινωνικού ιστού της χώρας μας, ενώ ενημερώσαμε επίσης, για τις δικές μας αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Κοινό συμπέρασμα είναι ότι οι αντεργατικές αυτές πολιτικές πλήττουν το σύνολο των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ως εκ τούτου, πρέπει να υπάρξει ενιαίος αγώνας για την ανατροπή τους.
Παράλληλα, εξετάστηκαν τρόποι ενδυνάμωσης του κινήματος «Είμαστε όλοι Έλληνες» με την υπόδειξη προτάσεων και συγκεκριμένων κοινών δράσεων για τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων, για την απόκρουση δυσφημιστικών για τη χώρα μας δημοσιευμάτων κλπ.


ds poaxia_poasy_no_sfrag