Επιμνημόσυνη Δέηση Πεσόντων Αστυνομικών Α' Ψυχοσάββατο 22-2-2014

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, τιμήθηκε σήμερα η Ημέρα Μνήμης των Πεσόντων Αστυνομικών, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας.

DSC 0023 800 537Η οφειλόμενη εκδήλωση τιμής και μνήμης των Ηρώων του Αστυνομικού Σώματος, ως γνωστόν, καθιερώθηκε με απόφαση του 8ου συνεδρίου της ΠΟΑΣΥ επί προεδρίας Δημήτρη Κυριαζίδη, το Μάιο του 1997, αντιμετωπίζοντας τις επιφυλάξεις της τότε Ηγεσίας. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα έκτοτε υπενθυμίζει στην Ελληνική Πολιτεία το διαχρονικό της χρέος απέναντι στους Ήρωές μας, αλλά και απέναντι σε όλους όσοι φυλάττουν Θερμοπύλες, υπηρετώντας υψηλά ιδανικά προς την Πατρίδα και το Έθνος.

Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας, την ελληνική κοινωνία και την ελληνική πολιτεία, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με μεγαλύτερη τόλμη και αποφασιστικότητα για να περιοριστεί η ανθρωποθυσία Ελλήνων Αστυνομικών.

124 νεκροί, στο βωμό του καθήκοντος από το 1984, περισσότεροι από 300 βαριά και 8.000 τραυματίες. Αν υπολογίσουμε και τους παθόντες εκτός Υπηρεσίας, από το 1984 έχουμε θρηνήσει 322 αστυνομικούς, ενώ οι τραυματίες συνολικά ξεπερνούν τις 13.000. DSC 0150 800 537Αυτήν την τραγική κατάσταση πασχίζουμε να αντιμετωπίσουμε με τους συνδικαλιστικούς μας αγώνες, γνωρίζοντας ότι δεν είναι εύκολο. Όχι επειδή έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με το θάνατο, διαβαίνοντας το κατώφλι της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά όταν μιλάμε για απώλειες συναδέλφων μας, για μέτρα πρόληψης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, η πολιτεία –παρά τα ευχολόγια και τις κατά καιρούς εξαγγελίες- οφείλει ακόμα πολλά.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησαν ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Κιούλος και ο Ταξίαρχος πατήρ Ιωάννης ΚΟΚΚΩΝΗΣ Διευθυντής του Ιδρύματος Εξοχών ΕΛ.ΑΣ.

DSC 0163 800 537Παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νικόλαος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής και Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και Γραμματέας Σωμάτων Ασφαλείας κ. Τάσος Μαυρόπουλος η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευαγγελία Κουρουπάκη, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλειος Καπερνάρος, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης, ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Σπύρος Χαλβατζής, ενώ παρών έδωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής κ. Μάκης Βορίδης. Επίσης παρέστη σύσσωμη η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, ανώτατοι αξιωματικοί των Κλάδων και Υπηρεσιών του Αρχηγείου και των Αστυνομικών Υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, αστυνομικό προσωπικό, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Θεόφιλος Αθανασίου, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων, Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ κ. Χάρης Μπουκουβάλας, ο καθηγητής Πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Νίκος Φράγκος, καθώς και συγγενείς των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων, που έχει ανεγερθεί στο προαύλιο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, πρωτοβουλία και δαπάνη του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Panoramic mnimio  1 1280 366

ds poaxia poasy no sfrag