Επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ για την διασφάλιση των ρυθμίσεων του ΤΕΑΠΑΣΑ

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε σας σήμερα, 24 Ιουλίου 2014, ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας, ζητώντας από σας ως θεματοφύλακα της εύρυθμης λειτουργίας της Κυβέρνησης, να διασφαλίσετε τις ρυθμίσεις που με προσωπική σας παρέμβαση είχε ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων το 2013 και αφορούσαν την διασφάλιση της αυτονομίας του ασφαλιστικού φορέα των αστυνομικών και των πυροσβεστών, ήτοι του ΤΕΑΠΑΣΑ.

Ειδικότερα, με τον Ν. 4142/2013, λόγω της ιδιαιτερότητας των ενστόλων και κατ’ αναλογική εφαρμογή των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, θεωρήθηκε επιβεβλημένη και μεταφέρθηκε η υπαγωγή του ΤΕΑΠΑΣΑ από το Υπουργείο Εργασίας στο εποπτεύον Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Από τον χρόνο υπαγωγής στο Υπουργείο μας και εντεύθεν, εκ μέρους της Διοίκησης του Ταμείου λήφθηκαν μέτρα που εξασφαλίζουν την βιωσιμότητά του για τα επόμενα 40 χρόνια, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πλεονασματικών χρήσεων σε ετήσια βάση.

Σήμερα, όμως, εντελώς αιφνιδιαστικά και πάλι, με ρυθμίσεις που έχουν ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται:
A. η υπαγωγή και πάλι του ΤΕΑΠΑΣΑ στο Υπουργείο Εργασίας
Β. η ένταξη από 1/1/2015 των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλειας του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ
Γ. η εφαρμογή από 1/1/2015 των διατάξεων του Ν. 4242/2014 στους Τομείς του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ (νέος μαθηματικός τύπος υπολογισμού του εφάπαξ, που σημαίνει αυτόματη μείωσή του κατά 40% έως 50%)
Δ. η κατάργηση από 1/1/2015 των κοινωνικών πόρων, μεταξύ αυτών και των διατάξεων που ψηφίστηκαν προ μηνών από την παρούσα κυβέρνηση.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Την ώρα που με αισθήματα ανακούφισης δεχθήκαμε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά σας για την προσφορά μας ως ασπίδα του απλού πολίτη, της κοινωνίας και της Δημοκρατίας, δεν είναι δυνατόν να προωθούνται προς ψήφιση τέτοιες ρυθμίσεις, οι οποίες αν τελικά ψηφιστούν, θα επιφέρουν:
α) κύμα αθρόων συνταξιοδοτήσεων, περίπου 4.000 αστυνομικών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων προβλημάτων στη λειτουργία του Σώματος, αλλά και κατάρρευση του Ταμείου.
β) διάψευση προσδοκιών, εύλογη δυσαρέσκεια και αίσθημα αδικίας, λόγω του διαχωρισμού μεταξύ των Αστυνομικών – Πυροσβεστών και στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Λιμενικού Σώματος, καθώς για τις δύο τελευταίες κατηγορίες θα ισχύουν διαφορετικές διατάξεις για τα αντίστοιχα Ταμεία τους.

2014 poaxia poasy  no ypografes