Ημερολόγιο

Απρίλιος.2024
23
Τρίτη
14:03
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 32

Εβδομάδα 124

Μήνας 4665

Σύνολο 475425

Το περιοδικό μας...

Ανακοίνωση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. για την οικονομική έκθεση της ALPHA BANK

 

ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ALPHA BANK
« Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»


Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους συναδέλφους μας , το περιεχόμενο του εβδομαδιαίου δελτίου οικονομικών εξελίξεων της 19/7/2012 της Τράπεζας ALPHA BANK, όπου μεταξύ των άλλων προτείνεται και η περικοπή των ειδικών μισθολογίων, στα οποία περιλαμβάνονται ως γνωστόν και οι ένστολοι, σε τρόπον ώστε, – όπως αναφέρεται – να εναρμονιστούν αυτά με τα μισθολόγια του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα, τα οποία έχουν υποτίθεται υποστεί μεγαλύτερες μειώσεις.


Πέραν των άλλων, αποτελεί πρόκληση τόσο για τους ένστολους εργαζόμενους αλλά και γενικότερα την Ελληνική Κοινωνία, να προβαίνουν σε προτάσεις κατακρεούργησης των εισοδημάτων μας, αυτοί που φέρουν το μεγαλύτερο ίσως μερίδιο ευθύνης για το σημερινό κατάντημα της χώρας μας. Αλήθεια, δεν είδαμε να κάνουν μέχρι σήμερα την αυτοκριτική τους οι εγχώριοι ΄΄σωτήρες΄΄, που διαθέτουν τα τραπεζικά προϊόντα τους με ληστρικά επιτόκια 15% και 16%, όταν οι ίδιοι τοκίζουν τις πενιχρές καταθέσεις των Ελλήνων με επιτόκια 1% και 2%.
Μήπως με επιλεκτική μνήμη ξεχάσαμε… όλοι μαζί ποιος ή ποιοι με την τακτική τους σπρώχνουν τους Έλληνες σε μια ψεύτικη και επίπλαστη ευδαιμονία με τα διάφορα εορτοδάνεια, διακοποδάνεια και το πλαστικό χρήμα, που αφειδώς μοίραζαν την προηγούμενη δεκαετία, έχουν οδηγήσει σήμερα εκατομμύρια συμπατριώτες μας όχι μόνο στη φτώχεια και την απελπισία, αλλά και πολλούς εξ αυτών στο θάνατο, με αυτοκτονίες συμπολιτών μας που έχουμε σε καθημερινή βάση.
Αναρωτιόμαστε επίσης, δεν είναι γνώστες οι συντάκτες της έκθεσης ή μήπως σκόπιμα αποσιωπούν, ότι οι ένστολοι υποστήκαμε μειώσεις της τάξης μέχρι και 40% των αποδοχών μας, οι οποίες σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζονται σε απώλειες μεγαλύτερες από αυτές των δημοσίων υπαλλήλων λογω του επιδοματικού χαρακτήρα του μισθολογίου μας;
Αλήθεια κ.κ. της Διοικήσεως της ALPHA BANK, στις 12 σελίδες της έκθεσης σας δεν βρήκατε μια παράγραφο όπου να αναφέρεστε στην ανάγκη μείωσης μισθών και επιδομάτων των στελεχών της Τράπεζας σας; Μπορείτε να πληροφορήσετε τον Ελληνικό Λαό σχετικά με το ύψος των περικοπών των αποδοχών των Golden Boys του ομίλου σας; Έτσι για να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε ποιοι είναι οι ΄΄ημέτεροι΄΄ του συστήματος και ποιοι οι παρίες. Μάλλον δεν σας συμφέρει να το πράξετε και τεχνηέντως το αποκρύπτετε, διότι φοβάστε ότι θα λάμψει η αλήθεια. Διότι ουδέποτε υπήρξαμε ΄΄ημέτεροι΄΄ του συστήματος, ούτε μέρος του προβλήματος. Διαχρονικά είμαστε τα θύματα του προβλήματος και ως ένστολοι υποχρεωτικά υπήρξαμε ο σιδηρούς βραχίονας του συστήματος το οποίο εξυπηρετεί κυρίως τα δικά σας συμφέροντα.
Η Ελλάδα που πασχίζει νε εξέλθει από τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της, όπως ρητά αναφέρετε στην έκθεση άραγε μήπως έχει φορτωθεί στις πλάτες της και την περιβόητη ανακεφαλαίωση των Τραπεζών όπως η ALPHA BANK; Είναι αλήθεια ή όχι, ότι το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης θα συνυπολογιστεί στο δημόσιο χρέος της Πατρίδας μας και επομένως οι συνάδελφοι μας θα βάλουν το χέρι στη τσέπη, όπως και οι άλλοι μη προνομιούχοι Έλληνες (σε αντίθεση με τα προνομιούχα στελέχη των Τραπεζών) για να διασώσουν όχι την Πατρίδα αλλά για να διασφαλίσουν τα κέρδη των Τραπεζών; Δεν σας φτάνουν τα υπερκέρδη που συσσωρεύσατε τόσα χρόνια οδηγώντας τους Έλληνες στον επίπλαστο οικονομικό παράδεισο που κατέληξε σε κόλαση τελικά και μάλιστα ακριβοπληρωμένη;
Με ποιο περίσσιο θράσος άραγε κύριοι, προτείνετε στην κυβέρνηση να αφήσει κατά μέρος την προσπάθεια εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων -ως αναποτελεσματικά- και να προχωρήσει άμεσα στις περικοπές των ειδικών μισθολογίων; Αγνοώντας και περιφρονώντας μάλιστα επιδεικτικά έτσι, την εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού για εξεύρεση τέτοιων πόρων προκειμένου να φανεί συνεπής στην προεκλογική του δέσμευση;
Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό, να μείνει αταλάντευτος στη θέση του και να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων αυτή και κάθε παρόμοια έκθεση που, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα, ουδεμία λύση προσέφεραν παρά μόνο φτώχεια και δυστυχία στον Ελληνικό λαό.
Καλούμε επίσης τον αξιοσέβαστο πρόεδρο του ομίλου της ALPHA BANK κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ, να δώσει ο ίδιος άμεσα εντολή ανάκλησης της απαράδεκτης αυτής έκθεσης και απαιτούμε την έκφραση δημόσιας συγγνώμης εκ μέρους της Τράπεζας για τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς περί ΄΄ημετέρων του συστήματος΄΄. Έκφραση που αν μη τι άλλο, προσβάλλει τους συναδέλφους μας που τίμια πασχίζουν να εξασφαλίσουν τα προς το ζειν με γλίσχρες αποδοχές, γιατί ως γνωστόν όχι μόνο ΄΄ημετεροι΄΄ -όπως προαναφέραμε-, δεν υπήρξαμε ποτέ, αλλά αντίθετα οι μόνιμοι παρίες του συστήματος.
Αναμένοντας την δική σας θέση επί των ανωτέρων κ. Πρόεδρε της ALPHA BANK, σας υπενθυμίζουμε απλά, ότι αποτελούμε και εμείς καταναλωτές των Τραπεζικών προϊόντων σας και παρόμοιες προσβολές θα μας υποχρεώσουν να συστήσουμε στους κατά τους ΄΄επαΐοντες σας΄΄ προνομιούχους συναδέλφους μας να μην επιλέγουν πλέον τις υπηρεσίες σας.


ds _poaxia_no_sfragides

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...