Ημερολόγιο

Αύγουστος.2020
4
Τρίτη
12:00
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 22

Εβδομάδα 94

Μήνας 223

Σύνολο 332992

Το περιοδικό μας...

Επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Κύριε Υπουργέ,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.

Κατά γενική ομολογία αναλαμβάνεται τα καθήκοντά σας σε μία δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό Αθλητισμό, καθώς οι ιδιαιτερότητες του χώρου και τα αλληλοσυγκρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Αθλητισμού έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο που πολύ απέχει από το πνεύμα του ευ αγωνίζεστε και της υγιούς άμιλλας, καθώς τα κρούσματα της αθλητικής βίας τείνουν να γίνουν καθημερινότητα με ότι αυτό συνεπάγεται, ειδικά για μία χώρα όπως η πατρίδα μας που θεωρείται και αποτελεί λίκνο του αθλητικού ιδεώδους και κοιτίδα του Πολιτισμού.

Κύριε Υπουργέ,

Για το μείζον αυτό ζήτημα της αθλητικής βίας ο προκάτοχός σας Υπουργός κ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ έχει θέσει προς διαβούλευση έναν νέο αθλητικό νόμο που μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στους Αθλητικούς χώρους κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων, ενώ επίσης ορίζονται και οι αρμοδιότητες της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.).

Στην εν λόγω επιτροπή κ. Υπουργέ, δυστυχώς δεν συμμετέχει εκπρόσωπός της Ομοσπονδίας μας, η οποία σημειωτέον εκπροσωπεί το σύνολο των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (5.500 μέλη) που αν και είχαμε αιτηθεί με το υπ’ αριθ. 35/2016 από 9/4/2016 έγγραφό μας τη συμμετοχή μας σ’ αυτή, λάβαμε την απάντηση ότι στην επιτροπή συμμετέχει ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας που προτείνεται από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Κύριε Υπουργέ,

Η παρουσία εκπροσώπου Αξιωματικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γίνεται σε υπηρεσιακό επίπεδο και σε καμία περίπτωση σε συνδικαλιστικό, καθώς ρόλο και αρμοδιότητα επ’ αυτού έχει μόνο η Ομοσπονδία μας, που αποτελεί το μόνο θεσμικό όργανο για την εκπροσώπηση των Αξιωματικών.

Κατόπιν τούτου κ. Υπουργέ και σύμφωνα με την αρχή της ίσης εκπροσώπησης του συνόλου του Αστυνομικού Προσωπικού και δη των Αξιωματικών, οι οποίοι σημειωτέον έχουν την επιχειρησιακή ευθύνη της εκπόνησης και συντονισμού των μέτρων τάξης για κάθε εκδήλωση ( αθλητική, πολιτιστική, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κτλ ), αλλά και επιπλέον της ίσης μεταχείρισης των Συνδικαλιστικών Σωματείων του ίδιου φορέα και της συνταγματικής ελευθερίας, πολυφωνίας και πλουραλισμού όλων των εν ισχύ θεσμοθετημένων και εκπροσωπευόντων σωματείων, παρακαλούμε όπως θεσμοθετηθεί με τροποποίηση του σχετικού νόμου η συμμετοχή και εκπροσώπου μας στην Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.).

Παράλληλα κ. Υπουργέ θα επιθυμούσαμε το αμέσως προσεχές διάστημα και εν όσο διαρκεί η διαβούλευση του νομοσχεδίου, μία συνάντηση μαζί σας, ώστε να καταθέσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας επ’ αυτύ με δεδομένο ότι όπως αναφέρθηκε και παραπάνω οι Αξιωματικοί είναι αυτοί που έχουν την επιχειρησιακή ευθύνη της εκπόνησης και συνάμα των μέτρων τάξης κάθε εκδήλωσης και ως εκ τούτου οι θέσεις μας έχουν ιδιαίτερη και βαρύνουσα σημασία.

2014 poaxia no ypografes

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...