Ημερολόγιο

Μάρτιος.2023
23
Πέμπτη
08:27
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 12

Εβδομάδα 188

Μήνας 1174

Σύνολο 433488

Το περιοδικό μας...

Ανακοίνωση ΠΟΑΞΙΑ

POAXIA logoΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, δια της παρούσης, εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο Μαυρόπουλο για την πανάξια ανάδειξή του στο ύπατο αξίωμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ευχόμαστε κατά τη διάρκεια της θητείας του να έχει υγεία και δύναμη, για να ανταπεξέλθει με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή του, εκπληρώνοντας με αποτελεσματικότητα τα νέα του καθήκοντα, κάτι που εγγυάται η μέχρι τώρα λαμπρή πορεία του σε όλες τις βαθμίδες της Ιεραρχίας.

Η ανάληψη της Ηγεσίας της Ελληνική Αστυνομίας από τον κ. Μαυρόπουλο γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο κατά την οποία όλοι μας καλούμαστε να προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό, προκειμένου να ανταποκριθούμε στον όρκο μας και οφείλουμε να εργαστούμε με σύνεση και υπευθυνότητα στην κοινή προσπάθεια όλων μας.

Όπως σε κάθε οργανισμό έτσι και στην Ελληνική Αστυνομία, καθήκον της πολιτείας αποτελεί η άμεση επισήμανση δυσλειτουργιών και προβλημάτων, σε όποιο βαθμό ή διαδικασία αυτά εντοπίζονται, η απόδοση και ο καταλογισμός των ευθυνών και εν τέλει η αποτελεσματική θεραπεία τους πριν αυτά αποβούν μοιραία και διαλυτικά για όλο τον οργανισμό. Στην κατεύθυνση αυτή και αφού η Πολιτεία διείδε τέτοιες δυσλειτουργίες, επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά και προέβη σε εκείνες τις διορθωτικές ενέργειες, που έκρινε ότι θα επιλύσουν τα όποια προβλήματα, φέροντας και την ευθύνη για αυτές. Ως Ομοσπονδία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων, έχοντας την εδραία πεποίθηση ότι αυτές έγιναν με μόνο και αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Σώματος.

Η χρονική περίοδος την οποία διανύουμε απαιτεί νηφαλιότητα και εμπιστοσύνη στο στελεχιακό δυναμικό του Σώματος μακριά από αντιπαραθέσεις, εμφανείς ή κεκαλυμμένες, οι οποίες νομοτελειακά θα οδηγούσαν στον κλονισμό ιεραρχικών σχέσεων και επιχειρησιακών σχεδιασμών, με ότι αυτό θα σήμαινε για την έξωθεν καλή μαρτυρία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες πρωτοφανών επιθέσεων στα στελέχη και το προσωπικό μας, τα οποία καλούνται να διαφυλάξουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, είτε από πολιτικές παρατάξεις είτε από μεμονωμένους «διαμορφωτές της κοινής γνώμης» και κάθε λογής μπαχαλάκηδες. Δηλώνουμε απερίφραστα την αμέριστη υποστήριξή μας στους έχοντες την ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδιασμού και την υλοποίηση αυτού καθώς και στο προσωπικό μας,  κυρίως στις περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης αλλά και στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας και καταδικάζουμε τις επιθέσεις εναντίον τους από όπου και όποιον κι αν προέρχονται.

Η υπεράσπιση της νομιμότητας και της δημόσιας τάξης και ασφάλειας αποτελεί ύψιστο καθήκον όλων μας και θα ανταποκριθούμε σε αυτό στο ακέραιο.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση σχετικά με το βαθμολόγιο των Αξιωματικών

POAXIA logoΔύο εβδομάδες μετά την υπ’ αριθ. 6-2023 από 7/2/2023 ανοιχτή επιστολή μας, προσωπικά προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την πρόταση της Π.Ο.ΑΞΙ.Α για την βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών και την αύξηση των οργανικών θέσεων στους ανωτάτους βαθμούς, επιτέλους, πάνω από την Κατεχάκη υψώθηκε λευκός καπνός.

Ο κ. Υπουργός σε μία σπάνια επίδειξη άμεσων αντανακλαστικών, σε σχέση με όσα μας είχαν συνηθίσει οι προκάτοχοί του, χάρη στη δική του άμεση αντίληψη και το πολιτικό του αισθητήριο ανέλαβε την πολιτική - νομοθετική πρωτοβουλία και με την υπογραφή του η ανωτέρω πρόταση, πήρε τη μορφή σχεδίου Π.Δ. και οδεύει προς την υλοποίησή της. Στο υπό έκδοση Π.Δ. θα περιλαμβάνεται η αύξηση των οργανικών θέσεων στους βαθμούς του Υποστρατήγου, του Ταξιάρχου και του Αστυνομικού Διευθυντού, η μείωση του χρόνου παραμονής στο βαθμό του Αστυνόμου Ά και η προαγωγή τους ανεξαρτήτως υπάρξεως κενών οργανικών θέσεων σε 20 έτη πραγματικής υπηρεσίας Αξιωματικού ή 6 έτη πραγματικής υπηρεσίας στο βαθμό και η μείωση του συνολικού χρόνου παραμονής στους κατώτερους βαθμούς Αξιωματικών, απο Αστυνόμο Β' σε Αστυνόμο Α', σε 14 έτη πραγματικής υπηρεσίας.

Η Π.Ο.ΑΞΙ.Α αισθάνεται την ανάγκη να πιστώσει δημόσια το γεγονός στον κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ και να τον ευχαριστήσει για την ικανοποίηση ενός καίριας σημασίας και ουσίας αιτήματος των για τους Αξιωματικούς του Σώματος. Ενός αιτήματος δίκαιου και ώριμου, το οποίο όμως χρόνιζε, δίχως ουσιαστικούς λόγους, κυρίως ένεκα των γνωστών μανδαρινισμών των διαδρόμων της γραφειοκρατίας. Η ανταπόκρισή του κ. Υπουργού ήταν κρίσιμη στο να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια, ώστε οι Αξιωματικοί να ατενίσουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Επίσης, ευχαριστούμε όλους όσους από τη δική τους πλευρά βοήθησαν ουσιαστικά σε πολιτικό επίπεδο για την προώθηση του αιτήματος εκεί που έπρεπε και συνέβαλαν αποφασιστικά στον τελικό σκοπό.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Ο αγώνας μας δικαιώθηκε με επιμονή και υπομονή. Ακόμα σημαντικότερος παράγοντας ήταν η ομοψυχία και η συμπαράσταση τόσο των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Ομοσπονδίας μας όσο και των μελών μεμονωμένα, όπου, σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό, συνετέλεσαν στο αποτέλεσμα. Η Ομοσπονδία εργαζόταν και εργάζεται αθόρυβα για την επίτευξη των σκοπών της επ’ ωφελεία όλων των Αξιωματικών, μελών της ή όχι, αλλά και του Σώματος, χωρίς να αποσπάται από ζηλόφθονες κραυγές, υποβολιμαίες συμπεριφορές και ετεροκινούμενες διχαστικές πρακτικές. Παραμένουμε δογματικά πιστοί στη ρήση του Ουίνστον Τσόρτσιλ πως “αν σταματάς σε κάθε σκύλο που γαβγίζει στο δρόμο σου δε θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου”.

Η προσπάθεια, η επιμονή και κυρίως η ομοψυχία θα είναι η πυξίδα της Ομοσπονδίας μας και στις υπόλοιπες διεκδικήσεις μας.

Περισσότερα...

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το βαθμολόγιο των Αξιωματικών

κ. Υπουργέ,

Την  21η Ιανουαρίου 2022 η Ομοσπονδία μας κατέθεσε σε εσάς, ως πολιτικό προϊστάμενο του Σώματος, πρόταση σχετικά με τη βαθμολογική εξέλιξη των ανωτέρων Αξιωματικών καθώς και την αύξηση των οργανικών θέσεων στους βαθμούς του Υποστρατήγου, του Ταξιάρχου και του Αστυνομικού Διευθυντή.

Η πρόταση αποσκοπούσε στη δικαιότερη αντιμετώπισή τους από την Πολιτεία και θεωρούσαμε ότι θα θεράπευε το μεγαλύτερο μέρος των παθογενειών που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα την απώλεια κάθε προοπτικής υγιούς εξέλιξης και ελπίδας της μεγαλύτερης μερίδας των Αξιωματικών. Αμέσως τότε, ζητήσατε την επεξεργασία των προτεινομένων ρυθμίσεων από τη φυσική ηγεσία και τον τότε Γ.Γ., σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, προκειμένου να λάβουν την τελική νομική μορφή και να προχωρήσετε στις περαιτέρω δικές σας προτάσεις και ενέργειες στο επίπεδο όπου έπρεπε να γίνουν. 

Περισσότερα...

Αστυνομία του...αραμπά

POAXIA logoΣωτήριον έτος 2023 μ.Χ. Ελληνική Αστυνομία.

Σε μία Ελλάδα όπου η μεγαλύτερη τεχνολογική αλλαγή συνετελέσθη μέσα σε 2 χρόνια και όλες οι σχέσεις μεταξύ πολιτών και δημόσιας διοίκησης διενεργούνται μέσω ηλεκτρονικών διαδικασιών, υπάρχει ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός, ο οποίος, ως άλλο «μικρό γαλατικό χωριό», αντιστέκεται στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Οδεύοντας στην 4η βιομηχανική επανάσταση η Ελληνική Αστυνομία, για μία ακόμη φορά, διενεργεί το διαγωνισμό για την εισαγωγή ιδιωτών σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με μεθόδους που ανάγονται στον προηγούμενο αιώνα.

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου ΠΟΑΞΙΑ - ΑΕΑΕ

POAXIA athitiki enosiΣε συνέχεια της δράσης εξοπλισμού των παραγωγικών σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας με αθλητικό εξοπλισμό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) και η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος (Α.Ε.Α.Ε.) παρέδωσαν αθλητικό υλικό στο Διοικητή της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Σ.Α.Ε.Α.) Ταξίαρχο Ρόκο Βασίλειο, έπειτα από συνεννόηση με την Ακαδημιάρχη Υποστράτηγο Σοφία Λαμπροπούλου.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Α/Α΄ Ανδρέας Βέλλιος και ο Πρόεδρος της Α.Ε.Α.Ε. Α/Α΄ Γεώργιος Τζατζάκης, σε συνέχεια της περυσινής δωρεάς αθλητικών εμφανίσεων, παρέδωσαν αθλητικές φόρμες για τις αθλητικές ομάδες της Σχολής, παρουσία της Ακαδημιάρχου Υποστρατήγου Σοφίας Λαμπροπούλου, η οποία εξήρε την προσπάθεια της Ομοσπονδίας και της Αθλητικής Ένωσης, ενώπιων αντιπροσωπείας δοκίμων.

DSC 0697 360x600DSC 0718 800x533DSC 0705 371x600

Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής Υ/Β΄Μαντζώρος Ευάγγελος και ο Αντιπρόεδρος Α/Β΄ Παναγιώτης Τσαμασλίδης, από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος ο Ταμίας Υπ/κας Ζακεστίδης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αττικής της Α.Ε.Α.Ε. Α/Α΄ Δημήτριος Δελτσίδης και ο Γραμματέας Υ/Α΄ Πετράκης Γεώργιος.

Περισσότερα...

Πρόταση Ομαδικής Ασφάλισης για τα μέλη της ΠΟΑΞΙΑ

POAXIA FarantourisΗ Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με το δίκτυο των ασφαλιστικών συμβούλων της FARANTOURIS Insurance and Financial Advisors εξασφάλισε πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης για τα μέλη των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών της καθώς και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

Η πρόταση αποτελείται από:

  • Πρόγραμμα Α': «Ασφάλεια Ζωής & Ανικανότητας από Ασθένεια» της εταιρίας EUROLIFE FFH (πατήστε εδώ)
  • Πρόγραμμα Β': «Νοσοκομειακή & Εξωνοσοκομειακή περίθαλψη» της εταιρίας ΜΙΝΕΤΤΑ (πατήστε εδώ)
  • Συνδυασμός των Α και Β προγραμμάτων

Προκειμένου να υλοποιηθούν τα ανωτέρω προγράμματα ο/η ενδιαφερόμενος/-η εισέρχεται στον σύνδεσμο-link: Συμμετοχή σε πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης, όπου δύναται να επιλέξει ένα εκ των ανωτέρω προγραμμάτων που επιθυμεί να συμμετάσχει ή και τα δύο συνδυαστικά.

Η διαδικασία συμμετοχής είναι εξαιρετικά απλή καθώς με την είσοδο στον σύνδεσμο-link συμπληρώνεται η φόρμα αναλόγως με την επιλογή που επιθυμεί.

Στη συνέχεια, όταν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ατόμων για την επιλογή εκάστου προγράμματος, θα προχωρήσει η ενεργοποίησή τους με τις αναφερόμενες παροχές

Θεωρούμε ότι η ανωτέρω πρόταση αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή πρόσθετης κάλυψης για τον καθέναν και την καθεμία από εμάς αυτή την εποχή όπου η κατάσταση των συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης στις δημόσιες δομές έχει καταστεί προβληματική καθώς το επιχειρησιακό περιβάλλον στο οποίο δρα το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας μεταβάλλεται καθημερινά προς το δυσμενέστερο.

Περισσότερα...

Αποτελέσματα Εργασιών 32ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου μας

DSC03079 800x533DSC02942 800x533Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διήμερες εργασίες του 32ου πανελλαδικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 22 και 23 Νοεμβρίου 2022 στο Βόλο, με κεντρικό σύνθημα «Επάγγελμα Αστυνομικός: 2010 – 2022, στην πρώτη γραμμή των κρίσεων. Ως εδώ! Έμπρακτη αναγνώριση τώρα».

Την έναρξη των εργασιών ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη του στην Ελληνική Αστυνομία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι τιμή και βάρος να είναι κανείς Αξιωματικός. Απευθυνόμενος δε σε όλους και όλες, είπε στη συνέχεια: «Είστε άξιοι της αποστολής της αστυνομίας. Υπάρχει κατανόηση για την δύσκολη αποστολή που επιτελείτε και μεγάλη αναγνώριση για τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Συμβάλλετε στο να διατηρηθεί ζωντανός ο λόγος και το έργο του Θεού και γι’ αυτό σας ευγνωμονούμε. Σεβόμαστε το έργο σας. Ελπίζω να σας διευκολύνουμε με το δικό μας έργο και όπου δεν τα καταφέρνουμε, σας ζητώ συγγνώμη».

IMG 4116 800x344

       DSC03001 800x533       DSC03025 800x533

Χαιρετισμό στη συνέχεια απηύθυναν οι κάτωθι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων:

Περισσότερα...

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...