Ημερολόγιο

Μάρτιος.2024
29
Παρασκευή
09:05
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 14

Εβδομάδα 318

Μήνας 3524

Σύνολο 469389

Το περιοδικό μας...

Επιστολή στον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για επιβράβευση του αστυνομικού προσωπικού.

POAXIA logoΚύριε Αρχηγέ

Στο θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπονται οι περιπτώσεις των εξαίρετων δραστηριοτήτων ή προσπαθειών που υπερβαίνουν σημαντικά το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον και αναδεικνύουν την ηθική υποχρέωση της Διοίκησης να επιβραβεύσει τα πραγματικά άξια, για την απονομή των προβλεπομένων τιμητικών διακρίσεων, στελέχη του Σώματος.

Είναι σαφές, λοιπόν, πως η Διοίκηση οφείλει να επιδαψιλεύει στο προσωπικό της εκείνες τις τιμές που πρέπει, υπό τη μορφή της ηθικής αμοιβής, στις περιπτώσεις όπου προδήλως και αντικειμενικώς το προσωπικό έχει υπερβεί το υπηρεσιακό του καθήκον.

Στα πρόσφατα γεγονότα στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου ανεδείχθησαν τρια τινά :

α) η υπεράσπιση και φρούρηση των εξωτερικών συνόρων της χώρας από την Ελληνική Αστυνομία για πρώτη φορά από το 1949 όπου ανάλογο ρόλο είχε η τότε  Ε.Β.Χωροφυλακή.

β) η υπέρβαση, κατά τρόπο πρόδηλο και ευρέως αντιληπτό, του καλώς εννοουμένου υπηρεσιακού καθήκοντος από πλευράς του αστυνομικού προσωπικού, το οποίο διατέθηκε στις ανωτέρω αναφερόμενες επιχειρήσεις .

γ) το υψηλό ηθικό και το φρόνημα του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο ξέρει να διαφυλάττει Θερμοπύλες, έναντι οιουδήποτε εξωτερικού εχθρού ή άλλου.

Προς τούτο, προτείνουμε όπως στο προσωπικό, το οποίο συμμετείχε στις επιχειρήσεις υπεράσπισης των εξωτερικών συνόρων της Πατρίδος και κατά συνέπεια των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. να απονεμηθεί η ηθική αμοιβή της ΄΄ΕΥΦΗΜΗΣ ΜΝΕΙΑΣ΄΄. Η ηθική διάσταση της επιβράβευσης σε εξαιρετικές περιστάσεις, όπως αυτές του Έβρου, όπου το αστυνομικό προσωπικό επέδειξε υποδειγματική συμπεριφορά και ψυχραιμία θα επιδράσει καταλυτικά στην προστασία της έννομης τάξης, στην ανύψωση του ηθικού και στην περαιτέρω σφυρηλάτηση των αξιών, οι οποίες διακατέχουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα αστυνομικό.

2014 poaxia no ypografes

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...