Ημερολόγιο

Μάρτιος.2023
28
Τρίτη
12:47
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 29

Εβδομάδα 78

Μήνας 1407

Σύνολο 433721

Το περιοδικό μας...

Συναντήσεις με την πολιτική και φυσική Ηγεσία

POAXIA logo

Ολοκληρώθηκε εχθές 6 Απριλίου 2021 ο πρώτος γύρος συναντήσεων του νέου προεδρείου της Ομοσπονδίας με τη φυσική και πολιτική Ηγεσία του Σώματος. Οι συναντήσεις αυτές δεν είχαν μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά αναπτύχθηκε σε αυτές ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος μεταξύ μας.

2021 04 04 Synantisi me chief 1280x960Την 4η Απριλίου συναντηθήκαμε με τον Αρχηγό του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη. Στον κ. Αρχηγό επιδώσαμε υπόμνημα, στο οποίο είχαν αποτυπωθεί τα επιμέρους τοπικά προβλήματα, όπως αυτά υπεδείχθησαν από τις Περιφερειακές Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας. Επίσης, του μεταφέραμε το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του προσωπικού σε όλη την επικράτεια και δυστυχώς δεν είναι αυτό, το οποίο όλοι θα επιθυμούσαμε, καθώς άστοχες-μεμονομένες ενέργειες κάποιων συναδέλφων έγιναν αφορμή σπασμωδικών και, σε κάποιο βαθμό, υπερβολικών αντιδράσεων από πλευράς φυσικής και πολιτικής Ηγεσίας. Επισημάναμε στον κ. Αρχηγό ότι χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ηγεσίας είναι η λήψη των σωστών και ενδεδειγμένων αποφάσεων ακόμα κι αν αυτές λαμβάνονται υπό το καθεστώς πίεσης, κάτι το οποίο δε συνέβη τον τελευταίο καιρό, όπου παρατηρήθηκε το φαινόμενο ενεργειών της διοίκησης εν θερμώ. Τον καλέσαμε, δε, να εξετάσει τις αποφάσεις αυτές, οι οποίες αφορούσαν μετακινήσεις Αξιωματικών και να θεραπεύσει όποιες εξ’ αυτών κρίνει ότι δεν εξυπηρετούν το υπηρεσιακό συμφέρον και τη διατήρηση του ηθικού, αλλά στέκονται μόνο στο φαίνεσθαι. Τέλος, καταθέσαμε τις απόψεις μας σχετικά με τρέχοντα θέματα που αφορούν το καθεστώς εξέλιξης του αστυνομικού προσωπικού, τη λειψανδρία των υπηρεσιών, τις απλήρωτες ώρες νυχτερινής εργασίας, την τεράστια ψυχική και σωματική καταπόνηση του προσωπικού λόγω της εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19 καθώς και τις ανησυχίες μας σχετικά με το μέλλον του Σώματος, όπως αυτό διαμορφώνεται στην εποχή της πανδημίας και κυρίως μετά από αυτή. Η Ομοσπονδία σε κάθε περίπτωση οφείλει να αναγνωρίσει την προσπάθεια του κ. Αρχηγού στον τομέα της ανανέωσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπου έχει πραγματικά επιτευχθεί ένα τεράστιο έργο, το οποίο και συνεχίζεται καθημερινά σε όλη την επικράτεια.

Ο κ. Αρχηγός από πλευράς του ευχήθηκε στο νέο προεδρείο καλή δύναμη και δήλωσε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης των αιτημάτων, των οποίων αναδεικνύει η Ομοσπονδία προς όφελος του προσωπικού και εν γένει του Σώματος. Δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει το περιεχόμενο του υπομνήματος, το οποίο καταθέσαμε, θα δρομολογήσει λύσεις όπου αυτό είναι άμεσα εφικτό και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες για την επίλυση χρονίων προβλημάτων.

2021 04 05 Synantisi me GG 1280x960Την 5η Απριλίου συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, με τον οποίο αναπτύχθηκε μία ειλικρινής συζήτηση σχετικά με θέματα που αφορούν κυρίως οικονομικά και εργασιακά προβλήματα.

Ο κ. Γενικός, ο οποίος τυγχάνει βαθύς γνώστης της τεχνοκρατικής πλευράς αυτών των ζητημάτων, αφού άκουσε τις απόψεις της Ομοσπονδίας επ’ αυτών, μας ανέλυσε ενδελεχώς τη συλλογιστική του, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί λόγω της μακρόχρονης ενασχόλησής του στις θέσεις όπου έχει υπηρετήσει. Αμφότεροι εκφράσαμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας εν’ όψει των διαφαινομένων εξελίξεων στον τομέα των ευρύτερων εργασιακών σχέσεων. Σε κάθε περίπτωση εκφράστηκε η διάθεση για τη μεταξύ μας συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων επ’ ωφελεία του Σώματος.

Ο κύκλος αυτών των συναντήσεων ολοκληρώθηκε με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Επίτιμο Α΄ Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας μας κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος μας δέχθηκε εγκάρδια στο γραφείο του, χθες 6 Απριλίου. Στον κ. Υφυπουργό μεταφέραμε την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία μετά τα περιστατικά των τελευταίων εβδομάδων, όπου παρατηρήσαμε μία έλλειψη εμφανούς στήριξης από πλευράς της κυβέρνησης προς τα στελέχη μας αλλά και σε αυτό το ίδιο το Σώμα. Φαινόμενο το οποίο προστέθηκε στην ήδη υπάρχουσα δυσφορία για τη μη έμπρακτη υλοποίηση των δημοσίων δεσμεύσεων, όπως αυτές είχαν διατυπωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη της κυβέρνησης, προς το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο από το Φεβρουάριο του 2020 έως και σήμερα δίνει τιτάνιο αγώνα στο μέτωπο της αναχαίτισης της λαθρομετανάστευσης και εν συνεχεία στο μέτωπο του κορωνοϊού. Επίσης, εκφράσαμε τον προβληματισμό μας σχετικά με το μέλλον του Σώματος, όπως αυτό προοιωνίζεται λόγω νομοθετικών πρωτοβουλιών, τις οποίες προωθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ερήμην της Ομοσπονδίας κάτι το οποίο θεωρούμε ότι αποτελεί θεσμικό ατόπημα.

2021 04 06 Synantisi me Yfupourgo 1280x960Ο κ. Υφυπουργός κατανόησε τα όσα μεταφέραμε και μας διαβεβαίωσε ότι από πλευράς του είναι δεδομένη η αμέριστη στήριξη τόσο στο επίπεδο της κοινοβουλευτικής λειτουργίας όσο και στο επίπεδο της καθημερινής προσπάθειας στους τομείς της αρμοδιότητάς του. Δήλωσε, δε, ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει και τιμά το έργο και την προσπάθεια της Ελληνίδας και του Έλληνα Αστυνομικού, όπως αυτά αποτυπώνονται καθημερινά σε όλη την ελληνική επικράτεια. Επίσης, τόνισε την αναγκαιότητα της συνδικαλιστικής δράσης όπως αυτή διαχρονικά εκδηλώνεται από την Π.Ο.ΑΞΙ.Α.,  της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος, και την οποία μας κάλεσε να συνεχίσουμε με το ήθος και τον τρόπο που αρμόζει στο σώμα των Αξιωματικών, το οποίο εκπροσωπούμε. Τέλος, μας κατέστησε σαφές ότι ήταν και παραμένει στο πλευρό μας αρωγός σε κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών και σε όποια θεσμική ή άλλη πρωτοβουλία προς όφελος όλων.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία, όπως διαχρονικά έχει πράξει, στέκεται κριτικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας του Σώματος και συνεισφέρει πάντοτε θετικά για το καλό των συναδέλφων και του ίδιου του Σώματος. Είμαστε εδώ, γνωρίζοντας σε απόλυτο βαθμό τον θεσμικό μας ρόλο, χωρίς να επιδιώκουμε συνδιοίκηση με κανέναν αλλά και χωρίς να μένουμε σιωπηλοί απέναντι σε ότι θεωρούμε επιβλαβές για τα συμφέροντα του προσωπικού. Δεν επιδιώκουμε να είμαστε αρεστοί ή κατ’ επάγγελμα δυσάρεστοι αλλά προσπαθούμε να είμαστε εποικοδομητικοί και κυρίως χρήσιμοι για την Ελληνική Αστυνομία και την Πατρίδα, τις οποίες όλοι έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε.

2021 03 poaxia no ypografes

 

 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...