Ημερολόγιο

Φεβρουάριος.2024
24
Σαββάτο
06:52
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 11

Εβδομάδα 400

Μήνας 1653

Σύνολο 464865

Το περιοδικό μας...

Αποτελέσματα εργασιών Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

 

Συνήλθε χθες (16/02/2011) σε δημόσια συνεδρίαση στα γραφεία της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας με κύρια θέματα συζήτησης :

1. Συζήτηση – Προτάσεις μελών του Δ.Σ. ενόψει της εφαρμογής του νέου μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων.
2. Ενημέρωση για τις επικείμενες αλλαγές στο ισχύον σύστημα μεταθέσεων του ΠΔ. 100/2003.
3. Συζήτηση – Προτάσεις για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την καθυστέρηση έγκρισης των πάσης φύσεως δαπανών λόγω της κατάργησης της Διεύθυνσης Ελεγκτηρίου Δαπανών.
4. Ενημέρωση από τον Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας για τα προβλήματα που προκύπτουν στον Οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ. από την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3904/2010 «Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις».

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δ/ντης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Ταξίαρχος κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ Κων/νος και ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας μας κ. ΜΠΑΡΜΠΟΥΡΗΣ Ρήγας προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη του Δ.Σ., ο πρώτος για την κατάσταση των Επικουρικών μας Ταμείων και ο δεύτερος για τη δυνατότητα κατάθεσης προσφυγής κατά του Δημοσίου για τις περικοπές των επιδομάτων μας.

Ειδικότερα :

Για το θέμα του νέου μισθολογίου, το οποίο προωθεί η Κυβέρνηση πάγια θέση, ως γνωστόν, της Ομοσπονδίας μας είναι όντως ότι απαιτείται ένα νέο μισθολόγιο ενστόλων δικαιότερο και ορθολογικότερο, με την ενσωμάτωση των επιδομάτων μας στον Βασικό Μισθό.
Σε κάθε περίπτωση όμως δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε με το νέο μισθολόγιο περαιτέρω μείωση των λαμβανόμενων αποδοχών μας αφού αυτές είναι ήδη κατακρεουργημένες κατά 30%, καθώς στην περσινή μείωση των επιδομάτων μας και την κατάργηση των δώρων μας ήρθε να προστεθεί φέτος και η αύξηση της παρακράτησης για το Μ.Τ.Σ. και το Τ.Α.Α.Σ.
Για το λόγο αυτό καλούμε την Κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ν’ αφήσει το κρυφτούλι και να ενημερώσει άμεσα τα συνδικαλιστικά μας όργανα για τις προθέσεις της σχετικά με το μισθολόγιο των ενστόλων.
Για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κατάργηση του Ελεγκτηρίου Δαπανών με αποτέλεσμα να έχουν παγώσει όλες οι εγκρίσεις κονδυλίων και να έχει επέλθει μια πρωτοφανής δυσλειτουργία των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. παρότι έγκαιρα είχαμε επισημάνει το πρόβλημα και είχαμε ζητήσει με παρέμβασή μας την επίλυσή του, εν τούτοις μέχρι σήμερα ουδεμία εξέλιξη έχει υπάρξει παρά τις διαβεβαιώσεις για την εξεύρεση λύσης.
Προς τούτο καλούμε και πάλι τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ να παρέμβει άμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτραπεί κατ’ εξαίρεση η διάθεση των πιστώσεων του Π/Υ σε ποσοστό διάθεσης 100% σε ορισμένους ΚΑΕ στην Ελληνική Αστυνομία για να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών της.
Για το μείζον ζήτημα της Κερατέας που η κατασκευή ενός ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ τείνει να μεταβηθεί σε βεντέτα μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και των Αστυνομικών Δυνάμεων που έχουν διαταχθεί να εκτελούν υπηρεσία στο χώρο όπου επίκειται η δημιουργία του, κάνουμε και πάλι έκκληση προς όλες τις πλευρές να πρυτανεύσει η λογική και επιπλέον η Κυβέρνηση αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της, πριν να είναι πολύ αργά, να αντιληφθεί ότι τέτοια θέματα – όπως έχουμε ξανατονίσει – λύνονται με διάλογο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι με αστυνομικά μέτρα.
Σχετικά με το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. σύμφωνα με τον Δ/ντη του, Ταξίαρχο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κων/νο, το Ταμείο λειτουργεί οριακά με το 1/3 μόνο του προβλεπόμενου προσωπικού, καθώς έχουν αποστρατευθεί έμπειρα στελέχη και ταυτόχρονα υπήρξαν μετακινήσεις και αποσπάσεις πέραν της καθημερινής διάθεσης του προσωπικού σε μέτρα τάξης. Για το πρόβλημα αυτό αν και έχουν ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία και η φυσική ηγεσία του Σώματος, εν τούτοις ουδείς έχει εγκύψει με θέρμη στα προβλήματα του Ταμείου.
Από την πλευρά της Ομοσπονδίας μας δηλώθηκε η βούλησή μας να συμβάλλουμε με παρεμβάσεις αφενός μεν στην εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου και αφετέρου στην εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του με πρώτο βήμα την εκπόνηση αναλογιστικών μελετών για τα Επικουρικά μας Ταμεία, το κόστος των οποίων θα αναλάβουμε από κοινού με την Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Ακόμη για το ζήτημα των περικοπών των επιδομάτων μας και της κατάργησης των Δώρων, αποφασίσθηκε η κατάθεση προσφυγών κατά του Δημοσίου σε 1η φάση πιλοτικά από τα μέλη του Δ.Σ.
Όσον αφορά τις εκκρεμείς μέχρι σήμερα προσφυγές (επίδομα των 176€, οικογενειακό επίδομα κ.λ.π.), όπως μας γνώρισε ο Νομικός μας Σύμβουλος, βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και ουδεμία τελεσίδικη δικαστική απόφαση έχει υπάρξει.
Σχετικά τώρα με την τροποποίηση που επέρχεται στο συνδικαλιστικό νόμο με την προσθήκη που κατατέθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο Σχέδιο Νόμου για «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις», επειδή κατά τη διάρκεια της συζήτησης πληροφορηθήκαμε ότι κατατέθηκε αναδιατύπωση της τροπολογίας στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία επιφέρει σημαντικές τροποποιήσεις στον τρόπο εκλογής των Συμβουλίων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων καθώς και των αντιπροσώπων των Ομοσπονδιών, το Συμβούλιο επιφυλάχθηκε να πάρει θέση επ’ αυτού προκειμένου να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη, λαμβάνοντας υπόψη και τις απόψεις των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων.
Όσον αφορά τον Ο.Π.Α.Δ. και τις καταγγελίες που υπάρχουν από συναδέλφους ότι έχουν περικοπεί μία σειρά υγειονομικών εξετάσεων, οι οποίες δεν καλύπτονται πλέον από τον Οργανισμό, αποφασίσθηκε να εξετασθεί διεξοδικά το θέμα προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις προς τους αρμοδίους.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας, έδωσε και δίνει καθημερινά μάχες σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, προκειμένου να ανακόψουμε τις διαφαινόμενες νέες μειώσεις των αποδοχών μας και να πείσουμε την Πολιτεία για την ανάγκη διάθεσης σημαντικών κονδυλίων για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας και τη διασφάλιση του βιοτικού μας επιπέδου.
Κατανοούμε την κρισιμότητα των καταστάσεων αλλά πρέπει να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δε μπορούμε να αντέξουμε και άλλη μείωση στα ήδη πενιχρά εισοδήματά μας ούτε δεχόμαστε να γυρίσουμε στην εποχή που ο αστυνομικός με τρεις και εξήντα ήταν αναγκασμένος να στρατωνίζεται στα Τμήματα μη μπορώντας να εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
΄΄Το φως που φαίνεται στο βάθος του τούνελ δεν είναι η άκρη του αλλά το τρένο που έρχεται.
Αλλοίμονο αν και βρισκόμενοι ήδη στην τροχιά του δεχθούμε απαθείς το μοιραίο΄΄.

 

ds _poaxia_no_sfragides

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...