Ημερολόγιο

Ιούλιος.2020
9
Πέμπτη
23:44
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 103

Εβδομάδα 547

Μήνας 1279

Σύνολο 330992

Το περιοδικό μας...

Ανακοίνωση για τη διενεργούμενη Ε.Δ.Ε. για τα γεγονότα στις 8.5.16 στο Σύνταγμα.

ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή την κλήση σε απολογία έξι συναδέλφων της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΔΑΕΑ) - δυο Αξιωματικών και τεσσάρων Αστυφυλάκων - για παράβαση του άρθρου 11, παρ. 1 περ. α του Πειθαρχικού Δικαίου (Π.Δ. 120/2008), στα πλαίσια της διενεργούμενης ΕΔΕ για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Πλατεία Συντάγματος στις 8/5/2016 κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, εκφράζει για μία ακόμα φορά την αλληλεγγύη και τη στήριξή της σε αυτούς.

Pages from Poaxia pdf 45oΔιαχρονικά έχουμε καταδείξει το ενδιαφέρον μας - και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε - για την εύρυθμη λειτουργία της εν λόγω Υπηρεσίας, που τα στελέχη της μάχονται στην πρώτη γραμμή, καταγράφοντας θύματα στο βωμό του καθήκοντος για την προάσπιση της Δημοκρατίας και την προστασία της έννομης τάξης στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό και προφητικό το εξώφυλλο του περιοδικού μας «Αξιωματική Αστυνομία» τεύχος 45, που κυκλοφόρησε πριν από τα γεγονότα αυτά, με τίτλο «Μην πυροβολείτε τους θεματοφύλακες της Δημοκρατίας», που καθίστανται τα εξιλαστήρια θύματα, καθώς καλούνται να απορροφήσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις από τις προκαλούμενες συνέπειες των πολιτικών ταγών, που ελαφρά τη καρδία και αδιάβαστοι νομοθετούν εις βάρος της κοινωνίας και στη συνέχεια μετακυλύουν αλλού τις ευθύνες τους.

Όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης, τονίζουμε ότι η κλήση σε απολογία δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας και την τελική πρόταση του διενεργούντος την ΕΔΕ. Σε κάθε δε περίπτωση, αυτοί που έχουν τον τελευταίο λόγο είναι τα πειθαρχικά συμβούλια, εφόσον υπάρξει παραπομπή σ’ αυτά.

Τέλος για μία ακόμη φορά η Ομοσπονδία μας δηλώνει την εμπιστοσύνη της στην ακολουθητέα διαδικασία και στους εμπλεκόμενους σε αυτήν, οι οποίοι δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ενεργούν κατόπιν διαταγών, όπου προσδιορίζεται μεταξύ άλλων και το χρονοδιάγραμμα περαίωσης της ΕΔΕ.

Έχουμε δε τη βεβαιότητα ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί με ευθυκρισία και αμεροληψία από τον ενεργούντα αυτήν, ώστε να αναδειχθούν τα πραγματικά περιστατικά, προστατεύοντας έτσι το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ελλήνων Αξιωματικών, αλλά και του Πειθαρχικού μας Δικαίου, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνθλίβεται σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και πολιτικές διελκυστίνδες.

2014 poaxia no ypografes

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...