Ημερολόγιο

Φεβρουάριος.2024
24
Σαββάτο
05:05
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 6

Εβδομάδα 395

Μήνας 1648

Σύνολο 464860

Το περιοδικό μας...

Πραγματοποίηση Επιμνηνόσυνης Δέησης υπέρ των Πεσόντων Αστυνομικών

 

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ
ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Ελληνικής Αστυνομίας η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση για τους Πεσόντες Αστυνομικούς, μετά το πέρας της οποίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων που βρίσκεται στο προαύλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


1 400_18

Φόρο τιμής στους πεσόντες απότισαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας, σύσσωμη η Φυσική Ηγεσία με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο Οικονόμου, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Καρύδης και ο επικεφαλής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιος Κατερινόπουλος, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη βουλευτής κ. Αθανάσιος Νάκος, του ΛΑΟΣ ο βουλευτής κ. Αθανάσιος Πλεύρης και ο υπεύθυνος του τομέα Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννης Δαραβίγκας, το μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού κ. Πάνος Σιώκος, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλίας Ηλιόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Νικόλαος Κουτρουμπής, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ κ. Χάρης Μπουκουβάλας, ο εγκληματολόγος και νομικός σύμβουλος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής κ. Άγγελος Τσιγκρής, συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμένων συναδέλφων και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων από όλη τη χώρα.


2 400_07

 

Εκ μέρους των Ομοσπονδιών, επισημάνθηκε για άλλη μια φορά η επικινδυνότητα του λειτουργήματος που επιτελούν οι Έλληνες αστυνομικοί και τονίστηκε η αναγκαιότητα της συνεχούς λήψης μέτρων για τη θωράκισή τους από τους αυξημένους κινδύνους που τους απειλούν καθημερινά.
Την τελευταία δεκαετία, το Αστυνομικό Σώμα έχει κηδέψει πάνω από 660 εν ενεργεία αστυνομικούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν φύγει πρόωρα από τη ζωή, κυρίως λόγω τροχαίων ατυχημάτων και παθολογικών αιτίων. Όμως, σχεδόν κάθε χρόνο δυο αστυνομικοί χάνουν τη ζωή τους είτε από δολοφονικά πυρά, είτε από τροχαίο ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας, ενώ οι τραυματίες -σοβαρά και ελαφρά- είναι πάνω από 7.000.

 

dsc 0319_400

 

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, δεν λησμονεί τους πεσόντες αστυνομικούς και επιζητεί την έμπρακτη στήριξη τόσο της κοινωνίας όσο και της πολιτείας, ώστε η Ελληνική Αστυνομία να ανταποκριθεί στη δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή της. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, τόλμησε πρώτο να απευθυνθεί δημοσίως στην ελληνική κοινωνία και να την καλέσει να αφήσει πίσω της τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα του παρελθόντος, τιμώντας τους ήρωές μας όπως τους αξίζουν. Υπενθυμίζουμε την πρότασή μας για την ονοματοδότηση οδών Πεσόντων Αστυνομικών, όπου είναι εφικτό για παλαιότερα συμβάντα, αλλά και τα πιο πρόσφατα αιτήματά μας προς το δήμο της Αθήνας για να μετονομαστεί σε οδό Νεκτάριου Σάββα η οδός Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια, καθώς και για το αίτημά μας προς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να εκδώσουν γραμματόσημο στη μνήμη του Γιώργου Βασιλάκη, που δολοφονήθηκε άνανδρα πέρυσι τον Ιούνιο.


3 400_03

 

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, του οποίου και μετέφερε τις ευχές και τα συλλυπητήρια προς τους συγγενείς των θυμάτων.

ds poaxia_poasy_no_sfrag

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...