Ημερολόγιο

Οκτώβριος.2020
30
Παρασκευή
07:09
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 6

Εβδομάδα 289

Μήνας 2902

Σύνολο 338866

Το περιοδικό μας...

Συνάντηση (Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Π.Ο.ΑΣ.Υ.) με τον Πρόεδρο του Μ.Τ.Σ.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι


Πραγματοποιήθηκε χθες 26/1/2012 συνάντηση των Ομοσπονδιών μας με το πρόεδρο του ΜΤΣ Υποστράτηγο ε.α. κ. Σωτηρόπουλο Χαράλαμπο μετά από σχετικό αίτημα το οποίο είχαμε απευθύνει από τις 29/12/2011, προκειμένου να ενημερωθούμε για την κατάσταση του Ταμείου και σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει η Διοίκησή του, μετά την προ τριμήνου συνάντησή μας κατά την οποία μας είχε δοθεί η δέσμευση ότι θα επεξεργαστεί μια σειρά μέτρων για την περιστολή των ελλειμμάτων του.


Όπως μας δηλώθηκε, η διοίκηση του Ταμείου έχει ήδη προωθήσει στην Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μια σειρά επιπρόσθετων μέτρων που απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί όχι μόνον το πρόβλημα της έλλειψης ταμειακής ρευστότητας που συνεχίζεται να υπάρχει παρά την αύξηση των εισφορών των μετόχων το 2011, αλλά και για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του τα επόμενα χρόνια, μεταξύ των οποίων είναι:


α) ο διακανονισμός της σταδιακής αποπληρωμής του χρέους του ταμείου προς το Δημόσιο μέσω των εσόδων του. Όπως μας ενημέρωσε για το ζήτημα αυτό, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα έχει κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση.
β) η δημιουργία ανεξάρτητου λογαριασμού για το Βοήθημα οικογενειακής και επαγγελματικής αυτοτέλειας των τέκνων, όπου θα τοποθετούνται οι εισφορές των μετόχων, ώστε να συγκεντρωθεί αποθεματικό, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εντός του 2012 θα ανέλθει στο ποσό των 20 εκατομ. ευρώ παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στο Ταμείο να ικανοποιήσει περίπου 1200-1300 βοηθήματα, τα οποία ως γνωστόν έχουν παγώσει από το Νοέμβριο του 2008.
γ) προωθείται η ανασύνθεση του Δ.Σ. του Ταμείου με δυο επιπλέον μέλη, ενώ εμείς απαιτούμε μεγαλύτερη εκπροσώπηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
Επίσης, διέψευσε κατηγορηματικά τη φημολογία ότι το Δ.Σ. ασχολήθηκε με τον διαχωρισμό του και τόνισε ότι θα συνεχίσουμε μαζί. Αναφορικά με την απόφαση για μετάθεση καταβολής του μερίσματος το 2012 στο τέλος του τριμήνου, πρόσθεσε ότι η απόφαση λήφθηκε για λόγους ρευστότητας, προκειμένου να έχει στην διάθεσή του τα έσοδα των εισφορών των μετόχων και όταν υπάρξει η προαναφερόμενη ρύθμιση θα έχει τη δυνατότητα καταβολής πριν το τέλος του τριμήνου.
Τέλος, παρότι δεν αποφασίστηκε μέχρι σήμερα η οποιαδήποτε νέα μείωση του μερίσματος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας μείωσης της τάξεως του 10%, προκειμένου το Ταμείο μέχρι τέλη του έτους να έχει θετικό ισολογισμό. Για το μέτρο αυτό εκφράσαμε την αντίθεσή μας επισημαίνοντας ότι οι συνταξιούχοι συνάδελφοί μας δεν αντέχουν περαιτέρω περικοπές.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι


Η βιωσιμότητα του ΜΤΣ αποτελεί για όλους πρώτης προτεραιότητας θέμα σε όλες μας τις κινητοποιήσεις. Θα παρακολουθήσουμε την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων και των νομοθετικών παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν άμεσα, έτοιμοι να απαντήσουμε σε πιθανή νέα αθέτηση των υπεσχημένων, με κάθε μέσο και τρόπο.
Καλούμε, τέλος, για μια ακόμα φορά την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α. να μην κωφεύει και να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα μας που εκκρεμεί από 20-12-2011 για μια ουσιαστική συνάντηση εργασίας.


ds poaxia_poasy_no_sfragΕύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...