Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος.2021
18
Σαββάτο
19:44
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 53

Εβδομάδα 473

Μήνας 4321

Σύνολο 380929

Το περιοδικό μας...

Ανοιχτή Επιστολή Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Π.Ο.ΑΣ.Υ. στον Πρωθυπουργό της Χώρας για την εκλογική αποζημίωση

 

Θέμα : «Εκλογική αποζημίωση»

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Λόγω της προκήρυξης χθες (11-4-2012) εθνικών εκλογών για την 6η Μαΐου 2012 και της διάλυσης της Βουλής, απευθυνόμαστε σε εσάς για να σας μεταφέρουμε τα χιλιάδες ερωτήματα των μελών μας σχετικά με το ύψος του ποσού της προβλεπόμενης από το νέο νόμο εκλογικής αποζημίωσης στους συναδέλφους μας, που ως γνωστόν είναι ασαφές και αδιευκρίνιστο.


Ο σκεπτικισμός και η δικαιολογημένα συνακόλουθη ανησυχία των αστυνομικών για την πρόσφατη αρνητική εξέλιξη του ζητήματος του εκλογικού επιδόματος, που μόνο με τον σθεναρό αγώνα μας επαναθεσμοθετήθηκε, και πρέπει να θεωρείται πλέον αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο για κάθε επόμενη εκλογική αναμέτρηση, εδράζεται σε πραγματικά κριτήρια.
Δυστυχώς, η Πολιτεία εύκολα έσπευσε να υποβιβάσει τον καθοριστικό ρόλο του θεσμού που υπηρετούμε, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη διασφάλιση της προεκλογικής ομαλότητας. Το υποτιμημένο δε ύψος του ευτελούς κονδυλίου που προβλέφθηκε σχετικά στη συνέχεια (ως αποζημίωση για την παρεχόμενη υπερεργασία), εγείρει μείζον ηθικό ζήτημα έλλειψης αναγνώρισης και υποβάθμισης της καθοριστικής συμβολής της Αστυνομίας στην προστασία των θεσμών της κρατικής λειτουργίας κατά τη διάρκεια αυτής της ύψιστης διαδικασίας. Εν τω μέσω βέβαια της κρίσης, δεν είμαστε ούτε αιθεροβάμονες, ούτε υπερφίαλοι.
Τονίζουμε, όμως, ότι για τον Έλληνα Αστυνομικό η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό. Όπως ήδη έχουμε καταγγείλει, η υπερεργασία, οι χιλιάδες απλήρωτες εργατοώρες από την διάθεσή του στα ασταμάτητα μέτρα λόγω των συνεπειών της ευρείας πολιτικής αμφισβήτησης, στην κυριολεξία «του έχουν βγάλει το λάδι», θέτοντάς τον σε πλείστες περιπτώσεις εκτός των ορίων, τόσο της ψυχικής όσο και της σωματικής αντοχής του.
Αυτό άραγε θα το αναγνωρίσει κάποτε κανείς εμπράκτως;
Δυστυχώς, οι θεσμοί που στηρίζουν την ιδιαιτερότητα της εργασίας, αλλά και την υπηρεσιακή και κοινωνική αξιοπρέπεια των αστυνομικών, δέχονται, εδώ και καιρό, συνεχή επίθεση. Τουλάχιστον τέσσερις φορές τέθηκε εν αμφιβόλω η αποζημίωση για την πέραν του πενθημέρου εργασία και την νυχτερινή απασχόληση και λίγο έλλειψε -για μια ακόμη φορά- να τιναχθεί στον αέρα και ο Κώδικας Μεταθέσεων.
Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να μετέρχεται ανατρεπτικές, πλην όμως οπισθοδρομικές πρακτικές και να επιφυλάσσει τέτοια αντιμετώπιση στους αστυνομικούς, ώστε διορθώνοντας και μάλιστα ύστερα από συνδικαλιστικές πιέσεις, την αδικία που σε βάρος αυτών αδικαιολόγητα και μεθοδευμένα προξένησε, να απαιτεί εκ των υστέρων αυτοί να είναι ικανοποιημένοι για την άρση της αδικίας, παραπέμποντας στον μύθο του φούρνου του Χότζα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών αισθάνθηκε ότι κάτι τέτοιο συνέβη και με το ζήτημα της εκλογικής αποζημίωσης.
Δεν αμφιβάλλουμε βεβαίως ότι εν μέρει άρθηκε η σε βάρος μας αδικία με την πρόσφατη ψήφιση της σχετικής τροπολογίας.
Οι χιλιάδες όμως συνάδελφοί μας βρίσκονται προ μιας νεοδημιουργηθείσας ομιχλώδους εικόνας για το θέμα αυτό.

Οι κ.κ. Υπουργοί στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται να μας παράσχουν μια επίσημη ενημέρωση για την πορεία των διαλαμβανομένων ζητημάτων, ενημέρωση που αναμένει επίσημα όλος ο Οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας.


Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...