Ημερολόγιο

Δεκέμβριος.2023
2
Σαββάτο
09:06
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 9

Εβδομάδα 333

Μήνας 76

Σύνολο 454752

Το περιοδικό μας...

Ανακοίνωση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Π.Ο.ΑΣ.Υ. για την προκήρυξη περιορισμένου αριθμού σπουδαστών στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Για την προκήρυξη περιορισμένου αριθμού σπουδαστών
στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας


Οι Ομοσπονδίες μας εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται και στη χθεσινή «Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας», από την οποία προκύπτει ότι φέτος εγκρίθηκαν πιστώσεις για την κάλυψη μόλις πεντακοσίων ογδόντα (580) κενών οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού.


Ειδικότερα, ο αριθμός των Αστυνομικών, που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε 500 και για τη Σχολή Αξιωματικών, καθορίζεται 80, αριθμοί που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις τεράστιες ελλείψεις και στις απαιτήσεις των Υπηρεσιών για να καλύψουν στοιχειωδώς το έλλειμμα αστυνόμευσης και την ανασφάλεια των συμπολιτών μας.
Είναι φανερό, αν ισχύσει τελικά η απόφαση αυτή, ότι πριν ακόμα σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση η Ελληνική Αστυνομία δέχεται ένα πλήγμα αποδυνάμωσης.
Επίσης επισημαίνουμε το γεγονός ότι η προκήρυξη από το Αρχηγείο δημοσιοποιήθηκε πριν και όχι μετά από την ανάληψη καθηκόντων από νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, αλλά και την ελληνική κοινωνία, την οποία αφορά άμεσα η πολιτική απογύμνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, να απαιτήσουν μαζί με τις Ομοσπονδίες μας από τη νέα κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας, βάζοντας τέρμα σε αποφάσεις που μας καθηλώνουν στο χθες, ενώ επιχειρούμε το άλμα στο μέλλον…


ds poaxia_poasy_no_sfrag

 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...