Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος.2020
24
Πέμπτη
13:53
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 21

Εβδομάδα 166

Μήνας 418

Σύνολο 335685

Το περιοδικό μας...

Ενημερωτικό για το ΤΕΑΠΑΣΑ

1.- Με τον Ν. 4142/2013 λόγω της ιδιαιτερότητας των ενστόλων και κατ’ αναλογική εφαρμογή των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, θεωρήθηκε επιβεβλημένη και μεταφέρθηκε η υπαγωγή του ΤΕΑΠΑΣΑ από το Υπουργείο Εργασίας στο εποπτεύον Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

2.- Κλάδος Πρόνοιας

Πρόκειται για τον Κλάδο που χορηγεί τα εφάπαξ στους αστυνομικούς και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές των μετόχων χωρίς να συνεισφέρει το Ελληνικό Δημόσιο ή τρίτος.

Ειδικότερα και μετά την υπαγωγή του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΥΔΤ, οι τομείς πρόνοιας έλαβαν μέτρα που εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα του βάσει αναλογιστικών μελετών που εκπονήθηκαν και προβλέπουν βιώσιμη πορεία για τα επόμενα 40 χρόνια, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πλεονασματικών χρήσεων σε ετήσια βάση.

Μεταξύ άλλων:
α) Μειώθηκαν τα χορηγούμενα εφάπαξ βοηθήματα κατά 20% για τους ασφαλισμένους στα ταμεία της πρώην Αστυνομίας Πόλεων και κατά 10% για τους ασφαλισμένους στα Ταμεία της πρώην Χωροφυλακής.
β) Αυξήθηκαν οι μηνιαίες εισφορές των ασφαλισμένων από 3%-7% ήτοι από 10 - 40€ μηνιαίως.
γ) Τέθηκε πλαφόν ως ελάχιστο όριο ασφάλισης για την χορήγηση του εφάπαξ τα 30 έτη.

3.- Επικουρικός Κλάδος

Με τον 4254/7-04-2014 για τον Επικουρικό Κλάδο του ΤΕΑΠΑΣΑ προβλέπεται ότι οι παροχές βασίζονται στο διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση και οι ασφαλιστικές εισφορές κάθε ασφαλισμένου τηρούνται σε ατομικές μερίδες. Δηλαδή εφαρμόζεται η νέα τεχνική βάση με αποτέλεσμα την προϋπόθεση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε ετήσια βάση. Ότι δηλαδή ισχύει και στο ΕΤΕΑ. Αποτέλεσμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι σήμερα η κατάργηση της οικονομικής αυτοτέλειας του επικουρικού κλάδου και η πλήρη ενσωμάτωση του στο ΕΤΕΑ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.

Α) Σε περίπτωση ψήφισης των σχετικών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών που αφορούν τα ταμεία των Αστυνομικών θα υπάρξει αθρόα συνταξιοδότηση περίπου 4.000 αστυνομικών που έχουν τέτοιο δικαίωμα, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων προβλημάτων στη λειτουργία του Σώματος.

Β) Θα υπάρξει εύλογη δυσαρέσκεια και αίσθημα αδικίας, λόγω του διαχωρισμού μεταξύ των Αστυνομικών – Πυροσβεστών και στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Λιμενικού Σώματος, καθώς για τις δύο τελευταίες κατηγορίες θα ισχύουν διαφορετικές διατάξεις για τα αντίστοιχα ταμεία τους.

2014 poaxia poasy  no ypografes

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...