Ημερολόγιο

Απρίλιος.2024
18
Πέμπτη
03:47
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 20

Εβδομάδα 932

Μήνας 4131

Σύνολο 474891

Το περιοδικό μας...

Πραγματοποίηση Επιμνημόσυνης Δέησης Υπέρ Πεσόντων Αστυνομικών

 

Με τις ευχές όλων μας η Πολιτεία να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με το λειτούργημα που επιτελούμε για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, τελέστηκε σήμερα από τις Ομοσπονδίες μας στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και η οφειλόμενη απότιση φόρου τιμής στους αδικοχαμένους συναδέλφους μας στο βωμό του καθήκοντος.


Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησαν ο βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Β’, επίσκοπος Δαμασκηνός και ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Κιούλος.

 

DSC 0023


Παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Καρύδης, ο επικεφαλής του Τομέα για τα Σώματα Ασφαλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανάσιος Κατερινόπουλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Καντερές, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αθανάσιος Πλεύρης, ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας πρώην υφυπουργός κ. Θεόδωρος Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Σερέτης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Φλήρης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης Υποστράτηγος Ανδρέας Κατσιμπέρης, ο Αναπληρωτής του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Βασίλειος Κουσούτης, ο πρόεδρος του ΤΕΑΠΑΣΑ Υποστράτηγος κ. Κων/νος Τσουβάλας, Διευθυντές των Διευθύνσεων των Κλάδων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος και αστυνομικό προσωπικό, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Θεόφιλος Αθανασίου, ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλίας Δόλγυρας ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ο νομικός σύμβουλος κ. Χάρης Μπουκουβάλας καθώς και συγγενείς των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.
Στον επιμνημόσυνο λόγο του ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστος Φωτόπουλος υπενθύμισε στην Πολιτεία την υποχρέωσή της να εξασφαλίζει διαχρονικά στον Έλληνα αστυνομικό τα απαραίτητα εφόδια για την απρόσκοπτη λειτουργία του ως υπηρέτη του δημοσίου συμφέροντος: «Έχει χρέος ο αστυνομικός να πράττει το καθήκον, να δίνει και τη ζωή του και να ζητάει τι ως αντάλλαγμα; Τίποτε. Το μόνο που ζητά είναι να ενδιαφέρεται γι’ αυτόν η Πολιτεία. Να τον διασφαλίζει από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, ώστε απερίσπαστα να προσφέρει το αγαθό της ασφάλειας στον κάθε πολίτη, στον απλό πολίτη που σήμερα βάλλεται όσο ποτέ άλλοτε». Στη συνέχεια ζήτησε να αναλογιστούμε όλοι, τι έχουμε πράξει από την προηγούμενη επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στον ίδιο χώρο, ώστε να περιορίσουμε την έκθεση των αστυνομικών στον κίνδυνο. «Άλλοι τρεις συνάδελφοί μας χάθηκαν από πέρυσι. Τι κάναμε ως πολιτική και φυσική ηγεσία για να περιορίσουμε την έκθεση στον κίνδυνο; Πέραν τούτου μας έχει προβληματίσει επίσης πόσοι άλλοι προέβησαν στο απονενοημένο διάβημα και χάθηκαν πρόωρα από κοντά μας; Μας έχει προβληματίσει το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι; Είχαμε σοβαρά τραυματία συνάδελφο, μόλις τις τελευταίες ημέρες στο Μεγάλο Πεύκο».
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συνάντησή μας στον ιστορικό χώρο όπως έχει καθιερωθεί, είναι μια συνάντηση χρέους, ευγνωμοσύνης, περισυλλογής και συγκίνησης. Χρέους στις μνήμες όσων έφυγαν από τη ζωή, σε αυτούς που πρόσφεραν τη ζωή τους για ένα κόσμο πιο ασφαλή πιο ανθρώπινο πιο δίκαιο. Ευγνωμοσύνης γιατί η θυσία τους εισπράττεται και εξαργυρώνεται από όλους εμάς, από τις οικογένειές σας, από το κοινωνικό σύνολο, και μεταφράζεται σαν μια υποστήριξη και μια βεβαιότητα ότι η ελπίδα που άφησαν για το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας είναι ότι φυλάσσεται η δημόσια ασφάλεια με όρους αδιαπραγμάτευτους σταθερά και πάντα πιστά. Περισυλλογής γιατί όλων αυτή τη στιγμή η σκέψη κατευθύνεται στο καθήκον στην υπέρτατη υποχρέωση να εντείνουμε τις προσπάθειες, να δώσουμε μεγαλύτερο αγώνα ώστε να μην πάνε μάταια οι θυσίες τους. Και συγκίνησης γιατί οι σκέψεις μας κατευθύνονται στις μορφές και στις αναμνήσεις των συναδέλφων και των συνανθρώπων μας που έφυγαν από τη ζωή.
Ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου, σημείωσε μεταξύ άλλων επικαλούμενος την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας ότι «πρέπει να διακηρύξουμε για άλλη μια φορά την προσήλωσή μας στις αρχές και τα ιδανικά και τα οράματα που διαχρονικά αποτελούν την πολύτιμη παρακαταθήκη του Έλληνα αστυνομικού. Είναι το ελάχιστο χρέος μας απέναντι σε αυτούς που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση πρόταξαν έναντι οιουδήποτε άλλου, την εκπλήρωση του καθήκοντος. Για να δικαιώσουμε τη θυσία τους για να εκπληρώσουμε το καθήκον μας έναντι της πατρίδας και της ιστορίας μας.
Ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Επίσκοπος Δαμασκηνός χαρακτήρισε τους αστυνομικούς σπονδυλική στήλη της πολιτείας που βρίσκονται μπρος σε κάθε εμπόδιο και κίνδυνο για να βοηθήσουν και τον τελευταίο πολίτη. Όπως τόνισε, «στεκόμαστε με ευγνωμοσύνη ενώπιον όσων έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος, χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα μας στηρίξουν, ανθρώπους που θα έχουν ιδανικά. Και οι άνθρωποι της Ελληνικής Αστυνομίας είναι άνθρωποι των ιδανικών, της πίστης προς το Θεό, της ευσέβειας και της αγάπης προς τον πλησίον.
Συνεχίστε αυτόν τον αγώνα και μην αμφιβάλλετε, πίσω από τους ανθρώπους είναι ο Θεός και όταν είναι μαζί μας ο Θεός, να μη φοβόμαστε τίποτε. Ευχόμαστε και εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους, ο Θεός να στηρίζει όλους τους γενναίους για να σταθούμε στο ύψος μας σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή να ζήσουμε με αγάπη όλοι στην πολιτεία του Θεού».

 

DSC 0154


Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων που έχει ανεγερθεί στο χώρο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δαπάνη του συνδικαλιστικού μας κινήματος.


ds poaxia_poasy_no_sfrag

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...