Ημερολόγιο

Αύγουστος.2020
3
Δευτέρα
23:07
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 69

Εβδομάδα 69

Μήνας 198

Σύνολο 332967

Το περιοδικό μας...

Ψήφισμα Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών των Σ.Α. στη Πλ. Κολοκοτρώνη - 28/02/2012

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Εμείς οι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί και συνταξιούχοι συνάδελφοι των Σωμάτων Ασφαλείας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα, εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την έντονη διαμαρτυρία μας προς την Κυβέρνηση και τους «τροϊκανούς» τόσο για τη συνεχιζόμενη πολιτική των περικοπών και των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων που παγώνουν κάθε πτυχή ανάπτυξης της Χώρας και καταδικάζουν στη φτώχεια το λαό μας, όσο και για το γεγονός ότι παρά τις προηγούμενες διαμαρτυρίες μας, η τραγική κατάσταση εντείνεται με ραγδαίους ρυθμούς.


Για μια ακόμη φορά καταγγέλλουμε στον Ελληνικό Λαό ότι το αγαθό της ασφάλειας κινδυνεύει! Ο ένστολος οδηγείται στη φτώχεια και οι υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας εξωθούνται στο κλείσιμο αφήνοντας απροστάτευτο τον απλό πολίτη, καθώς οι έχοντες και κατέχοντες θα εξακολουθήσουν να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα προστασίας και ασφάλειας, που δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο μόνος που παρουσιάζει στη Χώρα άνθιση τα τελευταία χρόνια.

DSC 0346


Αγωνιούμε για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθόσον η παρατεταμένη οικονομική ύφεση ενέχει τον κίνδυνο της διάλυσης του κοινωνικού ιστού και της επιστράτευσης των ενστόλων σε ρόλους μη αποδεκτούς από τους ίδιους. Έχουμε τονίσει στο παρελθόν και επαναλαμβάνουμε σήμερα με απόλυτη σαφήνεια την αντίθεσή μας στη χρησιμοποίησή μας ως τον κυματοθραύστη της λαϊκής οργής και αγανάκτησης.
Καλούμε την Κυβέρνηση και τους «τροϊκανούς» να συμμεριστούν επιτέλους την αγωνία των ενστόλων και να επαναπροσδιορίσουν τους μνημονιακούς τους στόχους, φωνάζοντας δυνατά:
Βάλτε σε πρώτη προτεραιότητα την θωράκιση των ενστόλων και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας.


Μην παίζετε με τη φωτιά!


Την 22/02/2012 στο Υπουργείο Οικονομικών μας ανακοίνωναν ότι στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις περικοπές των μισθολογικών δαπανών του δημόσιου τομέα προβλέπεται, όπως αναφέρεται και στο νέο Μνημόνιο, μια περικοπή της τάξεως του 10% για όλα τα ειδικά μισθολόγια, χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσουν τον τρόπο εφαρμογής των περικοπών και ποιους συγκεκριμένα αφορούν. Είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά και να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας: για τις περικοπές που έγιναν, γι’ αυτές που ήδη γίνονται, αλλά και γι’ αυτές που θα γίνουν, αφού όλοι πια αναγνωρίζουν ότι δεν τους βγαίνει ο λογαριασμός.


DSC 0477

Μας χρωστάν, δεν τους χρωστάμε!


Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι οι τροϊκανοί με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, απαίτησαν και εξασφάλισαν:

? μείωση κατά 205 εκατ. ευρώ των ειδικών μισθολογίων (10%)
? νέα μείωση συντάξεων κατά 12% για τις άνω των 1.300 ευρώ, καθώς και των
επικουρικών, ένας Θεός οίδε, πόσο
? νέα περικοπή των δαπανών του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τουλάχιστον κατά 30.000.000,00 ευρώ με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη λειτουργία των Υπηρεσιών μας,
? νέο ασφαλιστικό και άγνωστο τι άλλο απεργάζονται ερήμην μας!
?περιορισμό των εκλογικών δαπανών, με πλήρη κατάργηση του εκλογικού επιδόματός μας, παρότι η συμβολή μας στην διαδικασία είναι καθοριστική και κατά πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλο εμπλεκόμενο.


STOP – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:


> ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - Αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και
ανθυγιεινού.
> Προστασία του πενιχρού εισοδήματός μας, αλλά και θεσμοθέτηση ενός δίκαιου
μισθολογίου χωρίς ανισότητες με αφετηρία τον Βασικό Μισθό για πέντε (5) ημέρες εργασίας του Αστυφύλακα – Λιμενοφύλακα - Πυροσβέστη στα 900 €, όπως επιστημονικά έχει καταγραφεί στην πρότασή μας.
> Εφαρμογή των όρων Υγιεινής και Ασφάλειας που υφίστανται μόνο «στα χαρτιά», για την διασφάλισή μας από τους πλείστους καθημερινούς κινδύνους.
> Πραγματική αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
> Αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των Σχολών μας.
> Αναθεώρηση του ισχύοντος συστήματος κρίσεων – προαγωγών - με ένα δίκαιο και αδιάβλητο σύστημα που θα παρέχει όλα τα εχέγγυα της ανάδειξης - ανέλιξης των άξιων και ικανών.
> Η βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως αυτή του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, είναι ζητήματα εκ των ων ουκ άνευ. Για την κατάντια αυτή κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Απαιτούνται άμεσες λύσεις μακριά από καιροσκοπισμούς και συντεχνιακές λογικές.


ΝΑΙ στις αξιοπρεπείς συντάξεις.
ΝΑΙ στην εκ βάθρων ανασυγκρότηση των Σωμάτων Ασφαλείας με όρους κοινωνίας για τη διασφάλιση της αποστολή μας, της εργασιακής μας αξιοπρέπειας και την θωράκιση του αγαθού της ασφάλειας, ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού.
Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Εκφράζει την αγωνία μας για διαρκή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα μας.

 


ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ!
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ!

Στην ασφάλεια του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές!


Αθήνα 28 Φεβρουαρίου 2012

 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...