Ημερολόγιο

Ιανουάριος.2021
20
Τετάρτη
00:36
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 47

Εβδομάδα 101

Μήνας 991

Σύνολο 347583

Το περιοδικό μας...

Ψήφισμα Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας των Ενστόλων στη Δ.Ε.Θ. την 11/09/2011

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

Εμείς οι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Παρασκευή 9-9-2011 από όλη την Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την επιβολή των αβάσταχτων πλέον οικονομικών μέτρων που παγώνουν κάθε πτυχή ανάπτυξης, με απρόβλεπτες εξελίξεις λόγω της εντεινόμενης ύφεσης, της εξάπλωσης της φτώχειας και της κοινωνικής ανισότητας.

Μέσα σ’ αυτή την «κατασταλτική» οικονομική λαίλαπα με την ευθύνη για την κρίση να αποδίδεται συλλογικά σ’ όλο τον λαό με ετυμηγορίες του τύπου «τα φάγαμε όλοι μαζί» αλλά με καμία απόδοση ευθύνης τουλάχιστον για τα τρανταχτά σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας, πυροδοτούνται κοινωνικές εκρήξεις, το βάρος των οποίων επωμίζονται οι Οργανισμοί μας . Γι’ αυτό και μετά τα γεγονότα του Ιουνίου που μας πέρασε, δηλώνουμε κάθετα την αντίθεσή μας στη χρησιμοποίησή μας ως τον κυματοθραύστη της λαϊκής οργής, καθόσον για την υπανάπτυξη, την φτώχεια και την διάρρηξη κάθε ικμάδας του κοινωνικού ιστού δεν ευθύνονται τα Σώματα Ασφαλείας.
Καταγγέλλουμε:
Tα βαριά μέτρα της Κυβέρνησης που πλήττουν το πενιχρό εισόδημά μας αλλά και την υπόσταση των Οργανισμών μας, την επικίνδυνη περιστολή του προϋπολογισμού των Σωμάτων Ασφαλείας που μειώνει την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα αυτών και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του Αστυνομικού – Πυροσβέστη - Λιμενικού.
Την ώρα που η εγκληματικότητα καλπάζει, τρομάζοντας τον απλό πολίτη, και η ενίσχυση του συστήματος αστυνόμευσης καταγράφεται ως όρος απαράβατος για την ασφάλειά του, συνεχίζεται η περικοπή δαπανών όλων των κατηγοριών στους Οργανισμούς μας, μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, «παγώνουν» προγράμματα εκσυγχρονισμού, ενώ ακόμα και τα θεσμικά μας αιτήματα, όπως η αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος, η αναβάθμιση των Σχολών μας κλπ, παραπέμπονται στις ελληνικές Καλένδες…
Το επάγγελμά μας δεν προστατεύεται, αυξάνονται κατακόρυφα οι κίνδυνοι εν ώρα υπηρεσίας, στο βωμό του καθήκοντος θυσιάζονται διαρκώς νέοι άνθρωποι, πολλαπλασιάζεται το στρες και οι επαγγελματικές ασθένειες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ανθρώπινο οργανισμό τόσο κατά τη διάρκεια του υπηρεσιακού όσο και του συνταξιοδοτικού μας βίου.
Καλούμε την Κυβέρνηση να συμμεριστεί επιτέλους την αγωνία των ενστόλων και να επαναπροσδιορίσει τους μνημονιακούς της στόχους.
Ποιος μπορεί να μένει αδιάφορος όταν σε ενάμισι χρόνο έχουμε χάσει το 40% των αποδοχών μας, τον επόμενο μήνα συνάδελφοι θα βρεθούν με μηδενικά σημειώματα αποδοχών, οι μισθολογικές μας ωριμάνσεις και τα χρονοεπιδόματα έχουν «παγώσει» επ’ αόριστον, τα επικουρικά ταμεία καταρρέουν και ελλοχεύει ο κίνδυνος μη καταβολής μερισμάτων, το εφάπαξ –οι δικές μας εισφορές δηλαδή - ψαλιδίζεται, η νυχτερινή αποζημίωση και η αποζημίωση των πενθημέρων τέθηκε εν αμφιβόλω, οι λειτουργικές δαπάνες έπεσαν στα κατώτατα επίπεδα, επαναφέροντας τους εράνους και τις χορηγίες (!), υπηρεσίες θα βάλλουν λουκέτο και όλα αυτά με έναν κοινό παρανομαστή: Την ανασφάλεια τόσο των ενστόλων όσο και των συμπολιτών μας, που αφήνει πίσω της νεκρούς και τραυματίες…

Γι’ αυτό υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας:


STOP – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

 


- Αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.
-Εφαρμογή των όρων Υγιεινής και Ασφάλειας που υφίστανται μόνο «στα χαρτιά», για την διασφάλισή μας από τους πλείστους καθημερινούς κινδύνους.
-Πραγματική αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
-Αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των Σχολών μας.
-Αναθεώρηση του ισχύοντος συστήματος κρίσεων – προαγωγών - με ένα δίκαιο και αδιάβλητο σύστημα που θα παρέχει όλα τα εχέγγυα της ανάδειξης - ανέλιξης των άξιων και ικανών.
-Η βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως αυτή του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, είναι ζητήματα εκ των ων ουκ άνευ και γι’ αυτό απαιτούν πολιτικούς χειρισμούς και λύσεις μακριά από καιροσκοπισμούς και συντεχνιακές λογικές. Κάποιοι για την κατάντια αυτή πρέπει να λογοδοτήσουν.
Έμφαση δίνουμε στην αναγκαιότητα προστασίας του πενιχρού εισοδήματός μας, αλλά και θεσμοθέτησης ενός δίκαιου μισθολογίου χωρίς ανισότητες.
Με αφετηρία τον Βασικό Μισθό για πέντε (5) ημέρες εργασίας του Αστυφύλακα-Λιμενοφύλακα-Πυροσβέστη στα 900 €.
Με δικαιότερους συντελεστές κλιμακίων, ορθολογικά σε ισόποση αναλογική βάση.
Με σταδιακή κατάργηση-ενσωμάτωση όλων των τακτικών επιδομάτων και με θεσμοθέτηση επιδόματος επικίνδυνης εργασίας αλλά και πραγματικής αμοιβής για την πέραν του πενθημέρου εργασία με εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για Κυριακές, εξαιρέσιμες, αργίες, υπερωρίες, νυχτερινά.
ΝΑΙ στις αξιοπρεπείς συντάξεις
ΝΑΙ στην εκ βάθρων ανασυγκρότηση των Σωμάτων Ασφαλείας με όρους κοινωνίας για τη διασφάλιση της αποστολή μας, της εργασιακής μας αξιοπρέπειας και την θωράκιση του αγαθού της ασφάλειας, ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού.
Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Εκφράζει την αγωνία μας για διαρκή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα μας.

Στην ασφάλεια του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές!
Ο αγώνας συνεχίζεται!

 

Θεσσαλονίκη 9 Σεπτεμβρίου 2011

 site____400

 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...